Първи по рода си фестивал на чесъна ще се проведе

...
Първи по рода си фестивал на чесъна ще се проведе
Коментари Харесай

Фестивал на чесъна в Радомирско: Кулинарни изкушения, богата фолклорна програма и игри

Първи по рода си фестивал на чесъна ще се организира в радомирското село Долни Раковец.

Двудневната демонстрация ще се състои тази събота и неделя в центъра на селото. За това оповестиха уредниците ѝ от локалното кметство и организацията " Здраве в скилидка ".

Сдружението е формирано от млади фамилии с корени от Долни Раковец, завърнали се в родното си село и занимаващи с развъждането и производството на обичайния за обитаемото място артикул.

Стартът на фестивала ще бъде даден в 10:00  часа сутринта на 30 септември. На него ще се показват както локални, по този начин и гостуващи производители, занаятчии и създатели.

Освен чесън, на щандовете ще бъдат подредени още кулинарни изкушения и печива, млечни артикули, мед, арт произведения и други.

Организаторите са планували доста игри, и надпревари за присъстващите . Двата фестивални дни ще са придружени от богата фолклорна стратегия.

Производството на чесън е обичаен занаят в Долни Раковец. Зеленчукът е запазена марка на обитаемото място от дълги години. Поради удобния климат и плодородни почви чесънът тук става наедрял и благоуханен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР