Първи пласт асфалт положиха на пробива Модър-Царевец“ от фирма Драгиев

...
Първи пласт асфалт положиха на пробива Модър-Царевец“ от фирма Драгиев
Коментари Харесай

Започна асфалтирането на улица „Модър“ в Пловдив

Първи слой асфалт поставиха на пробива „ Модър-Царевец “ от компания „ Драгиев и ко “, които са реализатори на обекта.

Асфалтирането стартира на западното платно на улица „ Модър “ от кръстовището с улица „ Колхида “, като ще се асфалтира до Коматевско шосе. На място за старта на полагането на асфалтовата настилка участва и заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

„ Ще асфалтираме западното платно от Транспортна болница да кръстовището с „ Коматевско шосе “, с цел да може то да бъде готово, когато започват ремонтните действия по полагането на водопровода и канализацията. Колегите от Воподопровод и канализация ЕООД също извършват план в този сектор, само че те ще работят под източното платно и ние желаеме това да е готово, с цел да не им пречим. Когато придвижването бъде пуснато, западното платно ще може да поеме трафика, защото тук няма да се поставят тръби “, разяснява зам-кметът.

Той прегледа построените тротоарни настилки и подготовката за изработка на велоалеи в сектора. Точно пред Транспортна болница е построено и уголемение на платното за бъдеща автобусна спирка на Градски превоз. Вече се работи по подготовката за създаване на местни платна от двете страни на пробива.

Пламен Райчев се срещна и с дейностите, които от фирмата-изпълнител правят под жп-линията София-Пловдив. Шлицовите стени, които бяха разкрити преди два месеца, към този момент са обработени и следва тяхното хидроизолиране, обясниха строителите. От компанията приготвят отливането на бетонната плоча, която ще бъде обвързвана със стените и ще бъде в основата на асфалтовия път.

Под жп линията пробивът ще е с височина 4,50 метра при условие за 4,20 метра и ще разреши и на най-едрогабаритните МПС да минават безпроблемно през връзката сред регионите „ Южен “ и „ Западен “, добави заместител кметът по строителство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР