Първи острови от боклуци са забелязани да плават из Черно

...
Първи острови от боклуци са забелязани да плават из Черно
Коментари Харесай

Острови от боклуци плават из Черно море

Първи острови от отпадъци са видяни да плават из Черно море. Находката е неповторима и притеснителна, защото до момента сходни формирания се виждаха главно в ширта на огромните океани, написа "Телеграф ".
Гигантското скупчване на пластмаса във водата било забелязано от група съветски учени, излезли в морето да броят популацията на делфини, оповестиха от Института по екология и еволюция на Руската академия на науките. Според техните сътрудници от Българска академия на науките боклуците, оформили острова най-вероятно са пристигнали по р. Дунав, която е главният източник на замърсяване за Черно море.
На второ място е корабният трафик, който също генерира отпадъци, а такива могат да се видят по маршрута на доста плавателни съдове.
Островите били видяни, до момента в който учените облитали със аероплан избрана акватория.
"Плаваха както опаковки, по този начин и обособени пластмасови структури, фрагменти от мрежи и шамандури. Често боклуците бяха съсредоточени на големи петна, над които самолетът летеше няколко минути ", означи ръководителят на научната група на плана "Полети с делфини " инж. Димитрий Глазов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР