Първи, но неуспешен опит да бъде изтеглен заседналият край Камен

...
Първи, но неуспешен опит да бъде изтеглен заседналият край Камен
Коментари Харесай

Фалстарт на операцията: Действията по изтегляне на „Вера Су“ бяха прекратени тази сутрин

Първи, само че несполучлив опит да бъде изтеглен заседналият край Камен бряг транспортен съд беше изработен нощес.

Снимка: bTV

Операцията беше прекратена в 4 часа след среднощ. Преди това бяха направени няколко опита за изтеглянето на „ Вера Су “, които обаче се оказаха несполучливи. При първия от тях участваха два влекача, само че въжето се скъса. Впоследствие към тях се причисли и трети влекач, само че макар всички старания, корабът не помръдна.

Снимка: bTV

" Ние ще създадем всичко, което ни е по силите и го вършим сега, само че е комплицирано, тежко, на море. Във всеки един миг се получават разнообразни неща, на които ние би трябвало да вземем моментно решение ", съобщи кап. Венцислав Иванов, шеф на „ Морска администрация “.

Преди да стартират несполучливите опити за изтеглянето на „ Вера Су “, на борда му останаха едвам 600-700 кубика карбамид, подправен с вода. Една част от товара беше събран в цистерни на ферибота " Варна ".

Снимка: bTV

Изпомпаният товар от борда на „ Вера Су “ ще бъде съхраняван на територията на фериботния комплекс, до момента в който бъде решена ориста му.

„ Докато съответните институции вземат съответните проби, приказвам за Регионална инспекция за опазване на околната среда, и да дадат наставление ", съобщи Росен Граматиков, офицер по сигурността на Фериботен комплекс – Варна.

Друга част от товара беше събрана на борда на самоходен шалан и ще се съхранява на пристанище Варна-Изток. Плановете са на следващия ден да бъде изпомпано и последното количество, останало на борда на „ Вера Су “.

Снимка: bTV

" С цел да го повдигнем още малко над водата и газенето да стане по-малко, с цел да позволим при дърпането с влекачите по-лесно да слезе от скалата ", изясни Иванов.

Новият опит за евакуиране на кораба би трябвало да се случи във вторник. Ако той е сполучлив, „ Вера Су “ ще бъде муден до Варна, което ще отнеме към 18 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР