Първи национален център за лечение и диагностика на бежанци е

...
Първи национален център за лечение и диагностика на бежанци е
Коментари Харесай

Първи национален център за лечение на бежанци бе открит в Пловдив

Първи народен център за лекуване и диагностика на бежанци е открит в Пловдив. Както TrafficNews към този момент заяви, той се намира в общинската болница „ Св. Мина”.

За украинците е обезпечена както доболнична, по този начин и болнична помощ. Ще бъдат осъществени прегледи от проф. Любима Деспотова - Толева, която е експерт по детски заболявания и обща медицина.

Прегледите ще са безвъзмездни и ще се правят от 7 до 17 часа в работни дни и от 7.30 до 17 ч. в почивните.

Тези, които са за болнично лекуване, ще бъдат признати в МБАЛ „ Св.Мина”. Пациентите, на които не се постанова хоспитализация, ще бъдат изпратени за осъществяване на спомагателни прегледи за уточняване на положението им.

„ Тези хора са претърпели доста. Правим организация, с цел да им осигурим най-хубавата здравна помощ”, уточни неотдавна шефът на лечебното заведение проф. Петър Петров. И посочи, че в случай че се обезпечи финансиране, леглата за бежанци могат да бъдат разширени до 50.

„ Въпреки че въпросът с финансирането на здравните услуги за бежанците от войната към момента си остава не изцяло обяснен, всеки, който се нуждае от здравна помощ, е добре пристигнал при нас”, добавя проф. Петров.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР