Първи медал за България от европейското първенство по вдигане на

...
Първи медал за България от европейското първенство по вдигане на
Коментари Харесай

Страхотен успех! 17-годишна донесе европейски медал на България

Първи орден за България от европейското състезание по повдигане на тежести в Батуми, Грузия. Още в дебютната категория на шампионата до 45 кг 17-годишната Ивана Петрова се окичи със сребро, написа Блиц.

Европейската шампионка за девойки до 17 години от Милано събра дуел от 158 кг., който се оказа задоволителен за оценката.

В придвижването изхвърляне българката поредно се оправи с 65, 67 и 69 кг, което й отреди третата позиция. 

С сполучливи три опита, най-силният от които от 75 кг, Сазие Ердоган от Турция приключи първа. На второто място остана Юлия Асайонак от Беларус, която също приключи с 69 кг, колкото имаше и родната щангистка, само че защото Петрова е по-лека от нея, среброто е на сметката на българката.

В изтласкването Петрова подвигна над глава 83, 85 и 89 кг, което й отреди златото в придвижването и сребро в дуела.

Сребърната медалистка в придвижването изхвърляне - Юлия Асайонак, съумя при първия си опит на 81, само че несполучливото изтласкване на 83 кг при второто й излизане оставиха представителката на Беларус с бронз.

И в изтласкването Сазие Ердоган стартира своите опити, откакто всички нейни съперници бяха завършили. Туркинята приключи с 88 кг от първи опит и с дуел от 163 завоюва европейската купа.

Българското показване продължава през днешния ден от 17 ч., когато в най-леката категория при мъжете Ангел Русев ще се опита да завоюва втори орден за България. Русенският тежкоатлет приключи пети на предишното европейско състезание, напомня bTV.

От 19:30 ч. пък са 49-килограмовите при дамите, където наш представител ще бъде Даниела Пандова, която има да пази бронзовия си орден от миналия шампионат на Стария континент.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР