Първи май не е само празник, но и кауза, за

...
Първи май не е само празник, но и кауза, за
Коментари Харесай

Иван Таков: Първи май не е само празник, но и кауза, за която трябва да се борим всеки ден


Първи май не е единствено празник, само че и идея, за която би трябвало да се борим всеки ден. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков по време на тържественото честване на Деня на труда и на интернационалната работническа взаимност и празник на вестник " Дума " и на левия щемпел, проведено от Градския съвет на столичните социалисти. От Лятната сцена в Борисовата градина пред жителите приказваха също заместник-министърът на туризма от Българска социалистическа партия Мариела Модева, ръководителят на Младежкото обединяване към Българска социалистическа партия - София Габриел Вълков, Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ", Тодор Капитанов от КНСБ, Милена Анева от Независимите синдикални организации на енергетиците в България и представител на " Топлофикация - София " и ръководителят на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова.

Иван Таков означи, че десетилетия наред трудещите се отстояват правото си за естествени условия на труд и почтено възнаграждение. " Въпреки това и през днешния ден има употреба на хора, които работят повече от 12 часа. И през днешния ден има друго възнаграждение за идентичен труд, означи той. - И през днешния ден има друго възнаграждение за труда на мъжете и дамите. И през днешния ден трудът не постоянно е почтено заплатен. И през днешния ден продължава да има работещи небогати. И най-страшното - трудейки се през днешния ден, човек няма никакви гаранции за спокойни старини ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София означи също, че през днешния ден е популарно да приказваме за фондове и вложения, за високи технологии, само че не трябва да забравяме, че към момента в България има десетки хиляди жители, които работят до пристъп за минимална заплата. " Сигурно е старомодно да приказваме за капитализъм и капиталисти, само че дано не забравяме, че в България има хиляди компании, които не заплащат обществени и здравни осигуровки на своите чиновници, с което ги обричат на мизерни старини, добави Иван Таков. - Ние, българските социалисти, стотици пъти сме заявявали, че желаеме взаимност, поддръжка и грижа за хората. Говорим за полезности, не за лепта. Ценности, които движат света напред и могат да го създадат по-добър и кротичък ".

Иван Таков честити и празника на вестник " Дума " и на левия щемпел. " В тези тежки времена за свободното слово, когато България е последна по независимост на медиите в Европейския съюз, поисквам на всички леви издания да бранят своите позиции и да не се плашат от цензура и напън, сподели той. - Всеки от нас носи тази независимост в себе си и самичък взема решение има ли храброст да приказва това, което мисли! Бъдете смели! Честит Ден на труда и на левия щемпел! ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР