Първи лидер подкрепи Путин в действията му с анексирането на

...
Първи лидер подкрепи Путин в действията му с анексирането на
Коментари Харесай

Ким Чен Ун първи подкрепи Путин за анексирането на части от Украйна

Първи водач поддържа Путин в дейностите му с анексирането на части от Украйна. 

Северна Корея поддържа оповестеното от Русия анексиране на части от Украйна, съобщи външното министерство на Пхенян във вторник. То също по този начин упрекна Съединени американски щати, че ползват " гангстерски двойни стандарти " при намесата си в делата на други страни. Държавната организация KCNA заяви за създадената от Съединени американски щати резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъждаща провъзгласената анексия, на която Русия наложи несъгласие в петък. От Пхенян поддържат изказванието на Москва, че районите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие са избрали да бъдат част от Руската федерация, съобщи Актуално.

Киев и всички западни водачи осъдиха резултатите от подправените референдуми в 4-те украински територии и приканиха Москва да изтегли войските си от тези райони. Джо Чол Су – генералният шеф на интернационалните организации във външното министерство в Пхенян, съобщи, че референдумите са били извършени „ по легален метод, според Хартата на Организация на обединените нации “. Международната общественост обаче не приема това, ясни са и доказателствата, че публичните допитвания бяха извършени в прорез с всички правила. Според Северна Корея Съединени американски щати водят двойни стандарти, като са нахлули в други страни, с цел да поддържат личното си " предимство ". „ За да резервира неоспорвания „ еднополюсен свят “, Съединени американски щати се намесват във вътрешните работи на самостоятелни страни и нарушава законните им права, като злоупотребява със Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, съобщи служителят на Северна Корея, представен от KCNA и „ Ройтерс “. „ Съединени американски щати започнаха войни на експанзия против суверенни страни, в това число някогашна Югославия, Афганистан и Ирак, само че Съединени американски щати не са били поставяни под въпрос от Съвета за сигурност “. През юли Украйна прекъсна връзките си със Северна Корея - остарял съдружник на Русия от Студената война, откакто Пхенян призна двете самопровъзгласили се републики ДНР и ЛНР.

Миналия месец Съединени американски щати обявиха, че Русия е закупила милиони ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея, с цел да ги употребява на фронта в Украйна. Пхенян обаче отхвърли изказванията, като предизвести Вашингтон " да си държи езика зад зъбите " и да спре да основава клюки, " опетняващи " имиджа на страната.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР