Първи коментар на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на

...
Първи коментар на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на
Коментари Харесай

Калин Стоянов за Агенция ,,Митници``: Познавам Стефан и Марин Димитров

Първи коментар на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на следствието в Агенция „ Митници” и промяната на основния секретар в силовото ведомство.

„ На 3 април някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев пристигна при мен и ми сподели, че би трябвало да отиде до Комисията за противопоставяне на корупцията. Малко по-късно разбрах, че е в СГП и желаех да се свържа и да приказвам с него. Свързахме се и ми сподели, че желае да си пусне три дни заплатен отпуск. Това е”, изясни Стоянов.

Министърът разясни, че е знаел, че същият ден е изработен обиск в кабинета на Коцев. „ Разговорът с него беше единствено вечерта, когато завършиха процесуалните дейности и когато си подписа заявление, с което изиска да напусне системата на Министерство на вътрешните работи. По никакъв метод не съм оказвал натиск”, добави той.

Според Стоянов някой е съветвал Коцев за всичко случило се. „ Едното е подаване на оставка по лично предпочитание, а на другия ден всички станахме очевидци по какъв начин стана отдръпването ѝ”, сподели още министърът на вътрешните работи.

Той разгласи, че е разпитан в прокуратурата главно за назначения, които не са се случили, в Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

На въпрос дали познава Стефан и Марин Димитров, той отговори: „ Всички ги познават”. И добави: „ Познавам ги от министерството. Бойко Рашков срещна безусловно всички с тях. Те бяха много постоянно в Министерство на вътрешните работи. Предимно Стефан”, посочи Стоянов, който сподели, че по негово време двамата не са ходили във ведомството.

Министърът сподели, че има информация за „ вечеринки, които са проведени в дома на Бойко Рашков в стеснен кръг”. „ На които са се разпределяли задания на всеки присъстващ. Кой по какъв метод да ме дискредитира до ротацията, с цел да не остана на поста министър и след това на тези вечеринки, откакто се разпределят дилемите, е започвало кадруването”, разясни той.

„ За страдание, абсурдът е огромен и съгласно мен ще останат тежки отрицателни репутационни вреди както към длъжността основен секретар, по този начин и към Министерство на вътрешните работи и страната, като цяло. Много мъчно ще възстановим и нежното доверие, което жителите имат към ведомството”, акцентира министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР