Първи клуб по дебати в областта сформираха ученици от СЕУ

...
Първи клуб по дебати в областта сформираха ученици от СЕУ
Коментари Харесай

Първи клуб по дебати в областта сформираха ученици от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ Дупница

Първи клуб по диспути в региона образуваха възпитаници от СЕУ „ Св. Паисий Хилендарски “ в Дупница. Инициативата е на Дарина Василева, ученичка от 11 “б ” клас, подкрепена от съученичката й Ева Костадинова.

Дарина е показала концепцията си пред останалите възпитаници и към този момент има още 15 младежи, които са изявили предпочитание да се включат в клуба по диспути. Участниците ще преминат през образования за асимилиране на дебатьорски умения, които ще употребяват в подготвителни диспути на британски език на определени от тях тематики.Обученията ще бъдат водени от Дарина и треньор Данте Анкни- учител в Югозападен университет,,Неофит Рилски ".

„ Бих желала да оказа помощ на учениците да схванат, че би трябвало да бъдат дейни жители “ показа Дарина. За нея разновидността е бил да се причисли към тим от Благоевград, само че желанието й да показва Дупница е победило и е намерила метод да сътвори клуб в учебното заведение, в което учи.

Преди да стартира присъединяване си в клуба по диспути Дарина е срамежлива и притеснителна, не обича да приказва пред хора. „ Ползите от присъединяване в този клуб са безпределно скъпи за един човек, който желае да се развива. Трябва да стартираме да излизаме от зоната си на комфорт и да приказваме пред хора, малко от нас се престрашават да приказват, а това е скъпо умеене, да можеш да се изразяваш пред хората “ показа Дарина.

Заедно с Дарина, създател на клуба е нейната съученичка Ева Костадинова.

Тя споделя, че отдавна желала да се включи в подобен клуб, най-много с цел да преодолее терзанието си от говоренето пред хора.

Всъщност Ева е основател за основаването на онлайн вестник в учебното заведение. „ Искам да се даде поле за изява на учениците, да се опознаем, да вършим изявленията, да описваме за учебния живот “ показа Ева. Училището има страница в обществената мрежа, както и уебсайт, където се разгласява информация. Ева споделя, че желанието й е да опишат за триумфите на децата, какво харесват, какво ги вълнува. Идеята е вестникът да има по един брой всеки месец.

Двете девойки са признателни за поддръжката, която срещат в лицето на шефа Анелия Йорданова.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР