Първи фестивал за камерна класическа музика Неотъпкана пътека ще се

...
Първи фестивал за камерна класическа музика Неотъпкана пътека ще се
Коментари Харесай

За първи път у нас: Фестивал на камерната класическа музика

Първи фестивал за камерна класическа музика " Неотъпкана пътека " ще се организира от през днешния ден до 6 август в село Ковачевица и град Гоце Делчев.

" Фестивалът събира типичен музиканти с дълголетен опит и международна кариера от България и чужбина. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, задачата ни е да представим вдъхновяващи произведения на камерната класическа музика измежду превъзходната природа, антична история и обичаи на Западните Родопи ", сподели за Българска телеграфна агенция Лора Чекоратова, уредник на проявата.

Във фестивала вземат участие известни български музиканти, които живеят и работят в чужбина, най-много в Съединени американски щати.

" Очакваме доста посетители от Европа и Съединени американски щати, от София и други кътчета на страната. Работим по тригодишен проект, тъй че сигурно ще има още две издания и се надяваме в бъдеще да включим и просветителни концерти и фестивалът да продължи най-малко една седмица ", добави Лора Чекоратова.

Сред участниците във фестивала тази година са Георги Вълчев - цигулка, Никола Таков - цигулка, Мариана Карпатова - мецо сопран, Вангел Тангъров - кларинет, Екатерина Тангърова - пиано, Лора Чекоратова - пиано, Веселин Тодоров - виола, Христо Танев - виолончело.

Първите три вечери концертите ще се състоят в залата на читалище " Светлина " в село Ковачевица, а на 6 август е очакван гала-концерт в Дома на културата в град Гоце Делчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР