Първи фестивал по паркур - фри рън, стрийт фитнес и

...
Първи фестивал по паркур - фри рън, стрийт фитнес и
Коментари Харесай

Уникално ърбан шоу в неделя пред Паметника на съветската армия

Първи фестивал по паркур - фри рън, стрийт фитнес и нова въздушна възглавница са огромните атракции на следващия фестивал " Спортувай в твоя град ", плануван за тази неделя, 21 април. Събитието се провежда за осма поредна година, като в последните пет непроменяемо е част от самодейност " София - европейска столица на спорта ". За първи път обаче в него се включват шлагерите в последно време в градските дисциплини - стрийт фитнес и паркур - фри рън.

Тази пролет всички интензивности са разположени в сетове пред монумента на Съветската войска в Княжеската градина. Най-близо до паметника ще бъде зоната за паркур - фри рън, един спорт, който мощно набира известност и напълно скоро се чака да бъде в олимпийската стратегия. Там осъществяванията ще стартират в 14.00 часа, само че тренировките са още от сутринта.

Малко по-напред е мястото за стрийт фитнес фанатиците, които още веднъж са подготвили неповторимо шоу с доста музика и изключителна динамичност. Началото е в 11.00 часа. Най-добрите майстори, измежду които именитият гимнастик Йордан Йовчев, ще бъдат на линия, а всеки може да се опитва и да получи скъпи препоръки.

Най-рано - още в 10.00 часа - стартира шампионатът по стрийт баскетбол 3х3, който още веднъж ще събере част от най-хубавите градски отбори. Близо до подлеза на метрото към Софийския университет пък ще бъде разположена въздушната възглавница, която е чисто нова и със специфичен ръб, предпазващ участниците от възможни пострадвания. Съоръжението ще може да се употребява за скокове от друга височина, на място най-хубавите ще покажат изкусни осъществявания.

Атракциите се допълват от асовете на юнисайкъла - велосипедите с едно колело ще бъдат част на празника. Виртуози ще покажат майсторство сред 11.00 и 14.00 часа, а всеки искащ ще може гратис да се опитва на другите модели моносайкъл под вещия взор и със препоръките на експертите.

Най-добрите майстори от всички спортове и интензивности ще се съберат пред особено построената сцена за тържественото разкриване в 12.00 часа, където ще показват умения в своите дисциплини. Участниците ще бъдат поздравени от новата млада звезда на българския спорт Александра Фейгин, която прави същински възторг във фигурното пързаляне през тази година. Талантливата българка записа историческото 11-о място на Европейското състезание в Минск, след което се подреди на влиятелната 17-а позиция на Световния шампионат в Япония. Тази година красивата спортистка е лице на самодейност " София - евростолица на спорта ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР