Първи ден от посещението на премиера Бойко Борисов в Южна

...
Първи ден от посещението на премиера Бойко Борисов в Южна
Коментари Харесай

Продължава посещението на Бойко Борисов в Южна Корея

Първи ден от визитата на премиера Бойко Борисов в Южна Корея. Борисов сервира венец на Националното гробище в Сеул и посети Центъра за научноизследователска активност на " Хюндай ". Водят се договаряния за съдействие в автомобилостроенето, както и за откриване на директна самолетна линия. По-късно при посещаване в Световната централа по таекуондо, Борисов беше отличен с 9-и дан в бойния спорт.

Вижте повече от специфичния ни делегат Александър Марков

Първият ден от визитата на премиера Борисов в Южна Корея стартира с поднасяне на венци в Националното гробище в Сеул, където са заровени стотици хиляди корейци, взели участие в придвижването за самостоятелност в Корейската и Виетнамската война.

По-късно министър председателят посети Центъра за научно-изследователска активност на Хюндай в град Хуасонг, който се намира на към 50 км от столицата на Южна Корея.

Има ли южнокорейски вложения в областта на автомобилостроенето?
Бойко Борсов, министър председател на България: Както Фолксваген, по този начин всички огромни компании, с изключение на изпълнителната им власт, имат бордове на шефове, където стоят доста съществени хора. И по никакъв начин не е добре да проявяваш неприятно образование, като някои политици в България, да се изтъкваш в такива моменти. Ние дойдохме, дадохме си нашите предложения, те бяха в България, ние тук, в случай че най-после се харесаме и е взаимно преференциално...ние и в този момент вършим много неща за Хюндай в България.
България и Южна Корея към този момент разискват от няколко месеца реализирането на огромна инвестиция в размер на към 1 милиарда и 500 млн. $ за разкриването на цех за акумулатори на електрически автомобили у нас.

Очаква се да стартират договаряния за присъединяване на страната ни и в програмата за произвеждане на леки учебно-бойни изтребители Т-50, които са взаимно произвеждане сред Южна Корея и американската компания " Локхийд Мартин ", снабдител на изтребителите F-16 за България.

Интересът на южнокорейския бизнес към България се усилва. Преките вложения от Южна Корея към България са 213 млн. евро, което я подрежда измежду 30-те страни с най-вече инвестиции у нас.

Фирмите с корейско присъединяване в България са 249. Стокооборотът сред 2-те страни за 2018 година бележи растеж с близо 50%.

В рамките на визитата си Борисов ще се срещне с премиера на Република Корея Ли Нак-йон и президента Мун Дже-ин.
 Бойко Борисов получи почетния 9-и дан по таекуондо в Сеул Бойко Борисов получи почетния 9-и дан по таекуондо в Сеул
Първи ден от визитата на премиера Бойко Борисов в Южна Корея. Борисов сервира венец на Националното гробище в Сеул и посети Центъра за научноизслед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР