Първи арести за търговия с вот - 34 души са

...
Първи арести за търговия с вот - 34 души са
Коментари Харесай

Първи арести за търговия с вот: 34 задържани и над 140 сигнала

Първи арести за търговия с избор - 34 души са арестувани, а над 140 са сигналите за нарушавания, оповестиха от държавното обвиняване.

Блокирани са близо 700 хиляди лв., предопределени за пазаруване на гласове. За първи път е пожелан запор на банкова сметка с 425 хиляди лв. поради изборни закононарушения.

Иззети са и 240 хиляди лв. и евро в разнообразни купюри, с които е трябвало да се заплаща против гласоподаване за избрана партия, коалиция или претендент.
Снимка: btvnovinite.bg
Акцията е извършена в три области, по информация на bTV една от тях е Хасковска. При цена от 100 лв. за глас с блокираната сума може да се обезпечат 7000 гласа. Данните са на националното междуведомствено звено, което проверява закононарушенията, свързани с изборите.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Целта за основаването на това звено е да се подсигуряват политическите права на жителите, както и да се обезпечи законосъобразно осъществяване на изборния развой в страната ни. Това звено ще спомогне и за нашата бърза и съответна реакция против закононарушения, свързани с политическите права на жителите “, съобщи говорителката на основния прокурор Сийка Милева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР