Първенството в Югозападната ще се проведе в единна група с

...
Първенството в Югозападната ще се проведе в единна група с
Коментари Харесай

Югозападната Трета лига ще бъде единна и с 22 отбора

Първенството в Югозападната ще се организира в единна група с 22 тима, написа Българска телеграфна агенция. Имаше доста съществени индикации преди близо месец, че групата ще бъде в състав от 24 тима и ще се раздели на две с по 12 подгрупи за по-лесно създаване на календара.

обаче влезе във и по този начин остават 22 тима, които ще изиграят 42 кръга - нещо безусловно непостижимо за професионалните клубове даже. След края на сезона първият влиза във Втора лига, а последните четири тима изпадат.
 Официално: Витоша (Бистрица) се завръща в професионалния футбол Официално: Витоша (Бистрица) се завръща в професионалния футбол
Новите тимове в Югозападната са изпадналите от професионалния футбол и Марек (Дупница), а също по този начин и Левски-Раковски (София) – единствен от четвърта дивизия, декларирал предпочитание да се изкачи.

В групата влизат и четири младежки тима. Това са вторите отбори на Левски, Славия и ЦСКА - София, както и третият тим на ЦСКА 1948. Съвсем скоро от Зоналния съвет на БФС ще разгласят и датата за изтегляне на жребия за новия сезон.
 Стамен Белчев може да се завърне в ЦСКА - София Стамен Белчев може да се завърне в ЦСКА - София
В състав от 20 тима ще бъде Югоизточната, откакто заради редица аргументи нямаше изпадащи. Планираният един тим за изпадане се оказа 1915 - изхвърлен по средата на пролетния дял поради голям брой нарушавания в документите. Но ямболии внезапно оправиха всичко и на Конгреса на БФС през месец май бяха върнати измежду постоянните клубове. Също по този начин Общото заседание на централата (Конгрес) гласоподава те да възобновят шампионата оттова, където са били заварени с решението за изваждане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР