Първенството в Германия е на път да стане най-резултатното в

...
Първенството в Германия е на път да стане най-резултатното в
Коментари Харесай

Зрелищно начало на Евро 2024, падат голови рекорди

Първенството в Германия е на път да стане най-резултатното в историята

Футболът не е футбол, в случай че няма голове и за наслада на всички Европейското състезание в Германия стартира с много попадения и счупени върхове. В първия кръг в груповата фаза паднаха общо 34 попадения в 12 мача или приблизително по 2,83 на дуел. Това е връх в историята на шампионатите на Стария континент на подобен стадий, като се вземе поради формата с 24 състава, въведен през 2016 година

За съпоставяне, на същия стадий на Евро 2020 броят на головете беше 28 или приблизително по 2,33 на мач. За цялото състезание, извършено из целия континент през лятото на 2021 година, бяха забити рекордните 142 гола или приблизително по 2,78, което значи, че в случай че върви със същия ритъм, шампионатът по немските терени ще стане № 1.

Сайтът на водещия български букмейкър предвижда, че шансът да бъдат маркирани над 140 гола е към 42 на 100, 44% да са сред 130 и 140 и 25% да са под 130, което, най-малко към сегашния миг, не наподобява доста евентуално, изключително в случай че мерниците са все по този начин точни.

Германците потеглиха гръмко с 5:1 против Шотландия, което е най-голямата разлика в мач на откриването на състезание и най-резултатният подобен, като изключим зората на европейските шампионати, в които се е състезавала единствено крайна четворка.

Германия на селекционера Юлиан Нагелсман впечатли най-вече от всички любимци, в това число и с атакуващия си жанр, заради което букмейкърът, чието рекламно лице е Христо Стоичков, разумно фаворизира домакините за най-резултатен тим на шампионата с 45%. Второто място е за Англия с 23%, откакто „ трите лъва “ започнаха много нерешително с 1:0 против Сърбия и занапред ще забележим дали ще отпушат огромния си капацитет в офанзива или ще останат все по този начин спестовни, най-малко до момента в който останат на Евро 2024.

Любопитно е, че Испания, записали впечатляващата класика с 3:0 над Хърватия, са едвам трети с близо 17%, Франция – 13%, Португалия – съвсем 13%, и така нататък

Логично, има ранглиста и за най-нискорезултатен тим, отпред на която в този момент стоят Украйна и Албания с по към 15-16 % да са № 1 в нея до края на Европейското. Този анти - Топ 5 се добавя от Австрия (11%), Сърбия (11%) и Грузия (10%). Но албанските национали към този момент дадоха нещо на света с най-бързия гол в историята на еврофиналите – Недим Байрами прониза вратата на Италия още в 23-тата секунда.

От тези тимове грузинците и албанците вкараха по един гол, като първите бяха доста близо и до равнене за 2:2 против Турция в един от най-качествените конфликти от началото. Докато Австрия, Сърбия, Белгия, Хърватия и Украйна единствени от 24-те финалисти не се разписаха на старта.

Любопитно е и коя ще е групата, в която мрежите ще бъдат опънати най-вече пъти. С 10 гола в двата мача до момента, карето на Германия е желано от известния български букмейкър за най-резултатно от всичките шест. Симулациите демонстрират 71% възможност за триумф. Следва „ португалската “ група F с 25%, а топ 3 по този индикатор се оформя от най-равностойната група B (10%), в която са Испания, Италия, Албания и Хърватия.


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР