Първенецът на Испания Реал Мадрид не допусна никакви изненади при

...
Първенецът на Испания Реал Мадрид не допусна никакви изненади при
Коментари Харесай

И без гол от Роналдо Реал бие класически

Първенецът на Испания Реал Мадрид не позволи никакви изненади при семейството си против Ейбар от 9-ия кръг на Ла Лига. У дома тимът на Зинедин Зидан разнебити съперника си с 3:0, като несъмнено не игра на върха на опциите си. Автогол даде звук за успеха, а другите попадения бяха дело на Марко Асенсио и Марсело.

По този метод „ белия балет” събра 20 точки и отбрани третата си позиция, запазвайки задатък от точка пред четвъртия Атлетико Мадрид. Вторият Валенсия е единствено пункт пред „ лос бланкос”, а водачът Барселона има 25.

Срещата на „ Сантиаго Бернабеу” започва с ранно избавяне от вратаря на Ейбар. Още във втората минута Иско тества рефлексите на Марко Дмитрович, който реагира доста мъдро и отрази.

Гостите бързо демонстрираха, че нямат желание да бъдат просто спаринг сътрудник. В 6-ата минута Жоан Жордан излезе на стрелкова позиция и много поизпоти стража на „ лос бланкос” Кико Касия.

В откриващия четвърт час Ейбар не стоеше по никакъв начин неприятно против европейския клубен първенец, по тази причина когато Реал откри, шокът беше по-голям за играчите на Хосе Луис Мендилибар. В 18-ата минута Иско и Асенсио разиграха късо от корнер, а последният центрира към Серхио Рамос. Пауло Оливейра опита да предотврати заплахата, само че вместо това с глава забоде топката в личната си врата – 1:0.

В 24-ата минута Жордан затрудни оптимално Кико Касия с рисков шут от директен свободен удар, само че четири по-късно Реал към този момент водеше с 2:0. Иско получи кълбото, този път отляво, след което от ъгловото знаменце с съобразително центриране откри Асенсио в пеналта. Изгряващата звезда не се поколеба да стреля от воле и откри по впечатляващ метод долния ляв ъгъл – 2:0.

Оттук нататък съпротивителните сили на Ейбар очевидно спаднаха, а в 33-ата минута Каземиро не беше по никакъв начин надалеч да се разпише с шут от далечна отдалеченост.

Второто полувреме бе на косъм да стартира с ранно попадение за Реал. Асенсио даде чудесна топка за Иско в пеналта и плеймейкърът от близко шутира в очертанията на вратата, с цел да види по какъв начин Дмитрович по страховит метод избавя.

В 66-ата минута сръбският пазач на гостите отчая и Кристиано Роналдо. Намесата му отвори късмет за добавка пред Карим Бензема, който обаче стреля над гредата.

Осем минути преди края на постоянното време Реал доуби и дребното останала конспирация с трети гол. Тео Ернандес поде контраофанзива и напредна мощно, след което комбинира с Марсело. Той върна леко обратно за Бензема, който приключи двойното подаване, извеждайки бразилеца самичък против вратаря. С компактен шут по диагонала колоритният бранител направи задатъка на Реал типичен – 3:0.

Така Ейбар записва своята 6 загуба в откриващите 9 кръга на шампионата. С едвам 7 точки отборът е 16-и все още, единствено на пункт над рисковата зона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР