Първенецът на България Лудогорец ще срещне с победителя от двойката

...
Първенецът на България Лудогорец ще срещне с победителя от двойката
Коментари Харесай

Галатасарай или Жалгирис очакват Лудогорец в третия кръг на Шампионската лига

Първенецът на България Лудогорец ще срещне с спечелилия от двойката сред литовския Жалгирис Вилнюс и турския Галатасарай в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, отреди тегленият в Нион чоп.

Преди това обаче " орлите " ще би трябвало да отстранят словенския Олимпия Любляна във втория квалификационен кръг.

При класиране за третия кръг Лудогорец ще бъде хазаин в първия мач.

Срещите от тази фаза са планувани за 8/9 и 15 август.

Лудогорец познава добре отбора на Жалгирис. Двата тима изиграха четири мача между тях в последните няколко години в Европа, в които българският представител записа две победи, тъждество и загуба. Последната им среща бе преди по-малко от година - в плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа, като тогава Лудогорец завоюва първия мач с 1:0, а на реванша стигна до тъждество 3:3 след продължение.

С Галатасарай разградчани към момента не са играли. Турският гранд има единствено четири мача против български тимове в своята история, като има три победи и едно тъждество. През сезон 2001/02 " лъвовете " реализират победа с 2:1 и тъждество 1:1 с Левски в последния квалификационен кръг в Шампионската лига. Две години по-късно, на същата фаза, Галатасарай отстрани ЦСКА след два триумфа с по 3:0.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР