Първата зона с ограничение на скоростта до 30 километра в

...
Първата зона с ограничение на скоростта до 30 километра в
Коментари Харесай

От февруари първа зона със скорост 30 км/час в София

Първата зона с ограничаване на скоростта до 30 километра в час се вкарва за част от центъра на София от февруари. Пилотно " Зона 30 " ще е в карето сред булевардите " Пенчо Славейков ", " Прага ", " Скобелев ", " Витоша ".

Подготвен е и план за идната зона, която е сред бул. " Христо Ботев ", ул. " Алабин ", бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Ангел Кънчев ". " Зона 30 " ще бъде въведена с слагане на съответните пътни знаци за началото и завършек на зоната. Очаква се това да подтиква и по-широкото потребление на различни способи за напредване.

Още от другата зима най-вероятно София ще забрани " цапащи коли " да влизат в центъра на столицата през зимния сезон. Ограничението обаче няма да важи за притежателите на такива коли, живеещи в границите на бъдещата нискоемисионна зона. Зоните със забрани ще са историческият център на града и региона към него.

Предвижда се колите с мотори по стандарт " Евро 1 " и част от " Евро 2 " да не влизат в зона център в зимните месеци. Според изследванията те съставляват към 30% от всички коли в града.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР