Първата вноска за бронетранспортьорите Страйкър е платена, обяви министърът на

...
Първата вноска за бронетранспортьорите Страйкър е платена, обяви министърът на
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Платихме първата вноска за машините "Страйкър"

Първата вноска за бронетранспортьорите " Страйкър " е платена, разгласи министърът на защитата Тодор Тагарев, представен от bTV. Така договорът, който депутатите ратифицираха при започване на декември, влиза в действие. Тогава " За " гласоподаваха от " Продължаваме промяната - Демократична България ", ГЕРБ, Движение за права и свободи и трима от " ИТН ". Против бяха двама от " ИТН ", от Българска социалистическа партия и " Възраждане ".
 
Тагарев разгласи още, че идната година бюджетът за защита се чака да бъде 2,05% от брутния вътрешен артикул. А това ще ни даде опция да продължаваме да развиваме и укрепваме отбранителните качества, в това число подписване на контракти за окомплектоване на армията.
 
Договорът за придобиването на " Страйкър " е по програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби. Бойната техника ще се употребява за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада. Реализирането на контракта ще разреши в къс период да се преодолее част от недостига от качества в сухопътните войски на българската войска, твърдят от държавното управление.
 
Прогнозният разход е $1.376 милиарда (2 504 320 000 лева, изчислени при курс на щатския $ $1 = 1.82 лева.) без Данък добавена стойност. Плащането по контракта, в това число два бъдещи контракта за придобиване на муниции, е планувано да се извърши за интервал от пет години.
 
Предложената от американска страна скица за възнаграждение включва първичен депозит 263 360 000 щатски $ и разсрочено заплащане на годишни вноски в интервала 2023-2027 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР