Първата веганска месарница във Великобритания ще отвори врати до дни,

...
Първата веганска месарница във Великобритания ще отвори врати до дни,
Коментари Харесай

Първата веган месарница във Великобритания отваря врати. Какво ще продава?

Първата веганска месарница във Англия ще отвори порти до дни, написа Business Insider. Rudy`s в Ислингтън, Лондон, ще продава безмесни версии на обичайни месни артикули, в това число свинско месо, пеперони и даже съставените елементи на цялостна британска закуска.

Този вид пазар в Обединеното кралство процъфтява, макар че единствено 1% от британците са вегани.

Месарницата ще продава единствено други възможности на обичайни месни артикули без месо. Заместителите са направени от соя и сайтан - пшеничен глутен и са предопределени да имитират текстурата и усета на месото.

Магазинът продава всичко, от което се нуждаете за напълно веганска британска закуска - бекон, меса и млечни артикул,, бъркани яйца, черен пудинг и наденица.

Ще има и бранш за салами с веганска пушена шунка, колбас де прованс, пеперони и пастърма, и даже веган пуйка за идния празничен сезон.

Месарят наблюдава триумфа на едноименната вечеря в американски жанр в лондонската област Камдън. Вечерята отвори порти през април 2018 година и продава вегански хот дог, пръчки моцарела, биволски крилца и млечни шейкове.

Пазарът на вегански храни процъфтява във Англия. Продажбите на растителни храни са нарастнали с 40% сред 2014 и 2019 година до над 1 милиард $ годишно, съгласно прогнози на анализатори от Mintel. Очаква се продажбите да набъбнат до над 1,41 милиарда $ до 2024 година.

Почти четвърт (23%) от всички пуснати на пазара нови хранителни артикули в Обединеното кралство през 2019 година са били етикетирани като вегански, открива изследване.

Около 1% от британците са вегани съгласно Mintel. Нарастващото търсене идва от все по-голямата известност на известност на този вид дието диети, сподели Кейт Влиестра, световен анализатор на храни и питиета на Mintel.

" Много консуматори считат, че растителните храни са по-здравословен вид и тази концепция е основният мотор за намаляването на потреблението на месо през последните години, " сподели Влиетстра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР