Първата в света ваксина срещу COVID-19 на растителна основа -

...
Първата в света ваксина срещу COVID-19 на растителна основа -
Коментари Харесай

Канада одобри първата в света растителна ваксина срещу COVID-19

Първата в света ваксина против COVID-19 на растителна основа - въз основата на тютюневото растение, получи утвърждение от здравните управляващи на Канада.

Зад нея стои, биофармацевтична компания със седалище в Квебек. Мажоритарен притежател е една от огромните японски фармацевтични компании - Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (МТРС) Group.

Акционер в канадската биофармацевтична компания е дъщерно сдружение на Филип Морис Интернешънъл. Компанията минава през историческа промяна в осъществяване на задачата си за създаване на бъдеще без пушек и от 2008 година има към една трета дялово присъединяване в Medicago. Това е част от тактиката за разширение на портфолиото ѝ от артикули оттатък никотина и поддръжка за научните проучвания и развойната активност с фокус върху създаване на ваксини от растителен генезис, в това число от растение - античен родственик на тютюна.

Инвестирахме в биофармацевтичната компания Medicago в Канада, тъй като знаем доста за развъждането и култивирането на тютюна, познаваме генома на тютюна, на тютюневото растение.

Medicago създадоха сполучлива ваксина против сезонния грип, тъй че тяхната технология е потвърдена. Това е едно от нещата, върху които слагаме фокуса: по какъв начин да използваме знанието, насъбрано в досегашната ни активност, и да го използван в други области, които могат да подобрят живота на доста хора, разяснява Яцек Олчак, основен изпълнителен шеф на Филип Морис Интернешънъл.

Ваксината Covifenz ще се слага на хора на възраст от 18 до 64 години. През декември 2021 година новата ваксина сподели 71% успеваемост против голям брой разновидности на вируса, оповестиха от Medicago. Тя е със 75% успеваемост против мощно заразния Делта вид и с съвсем 89% успеваемост против Гама разновидността, открит в Бразилия. По време на изпитванията, Омикрон разновидността не е бил публикуван и по тази причина компанията възнамерява спомагателни изпитвания за този вариант.

Вирусоподобните частици се отглеждат в растения, сходни на тютюневите растения, които могат да произведат огромни количества вирусни частици за къс интервал от време, изясни доктор Суприя Шарма, основен медицински консултант в Министерство на здравеопазването на Канада. Активните съставки на имунизацията се състоят от частици, които „ имитират шиповия протеин на вируса, който предизвиква COVID-19.

След като тези частици се инжектират в тялото, те задействат имунната система да създава антитела против вируса. Шарма добави, че до момента в който други ваксини, в това число тези, които защищават от HPV и хепатит В, употребяват вирусоподобни частици, имунизацията COVID-19 на Medicago е първата, която употребява технология на растителна основа.

В тестванията са взели участие 30 000 участници и в тези изследвания имунизацията е била 100 % ефикасна. Самата тя работи най-добре, когато двете дози се слагат с период от 21 дни.

Medicago има подписан контракт с канадското държавно управление за доставка на 76 милиона дози от имунизацията и води диалози с други страни за подписване на контракти, съобщи Такаши Нагао, основен изпълнителен шеф на компанията. През февруари 2021 година Агенцията по храни и медикаменти на Съединени американски щати разгласи, че препаратът ще бъде прегледан по процедурата за незабавно утвърждение.

Photo Medicago

От Medicago се надяват, че Covifenz ще генерира 1 милиарда $ годишно.

Ваксината се транспортира по-лесно от конкурентните ѝ РНК- ваксини, като препаратите на Pfizer и Moderna, защото не би трябвало да се съхранява при доста ниски температури, изясни в изявление основният изпълнителен шеф на Mitsubishi Chemical, Жан-Марк Гилсън.

С това позволение хората, които се двоумят да си слагат наличните сега ваксини, получават още един избор. Много страни изпитват компликации да покачат равнището на имунизация и постановат условия за имунизация, като изискване за посещаване на заведения за хранене, молове, както и за пътувания.

Меdісаgо е водеща компания в така наречен „ растителни “ технологии и е потвърдила своите качества за бърза реакция при пандемии от грип. През 2009 година компанията създаде първата прототипна ваксина за Н1N1 единствено за 19 дни. През 2012 година създаде 10 милиона дози от моновалентната грипна ваксина в границите на един месец за Агенцията за съвременни проучвания в защитата (DАRРА) към Американското министерство на защитата. През 2015 година компанията още веднъж сподели, че може бързо да създаде коктейл от моноклонални антитела против ебола за Агенцията за съвременни биомедицински проучвания (ВАRDА) към Министерство на здравеопазването и обществената политика на Съединени американски щати (ННЅ).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР