Първата в света бананова бира, произвед​оха в пивоварната Hansharo Beer

...
Първата в света бананова бира, произвед​оха в пивоварната Hansharo Beer
Коментари Харесай

Японци измайсториха бананова бира

Първата в света бананова бира, произвед​оха в пивоварната Hansharo Beer Brewing в Япония, заяви локалният всекидневник „ Майничи Шимбун”, представен от синор.бг. В създаването на напитката ​са взели участие и специалисти от градината за тропически растения ”Атагава” на полуостров Идзу.

В оранжериите на „ Атагава” се отглеждат 120 бананови дървета от 20 типа. Когато плодовете узреят, се берат деликатно един по един и се изпращат в Hansharo Beer Brewing. Главния пивовар Дзюнпей Ямада изяснява, че 12 кг банани се смачкват до сок, след което се смесват с пивна отплата за приемане на 1000 литра от истинската напитка с мек бананов усет.

Пивоварната, която създава към 50 типа бира, към този момент разполага с 1500 бутилки от 330 мл. Продажната цена е 950 йени (8,70 долара). Планира се в бъдеще бирата да бъде предлагана в ресторанта на пивоварната и в нейния онлайн магазин.

Очаква се неповторимият артикул да притегли гости и да възвърне туристическия поток на полуострова, който понижа мощно поради ковид.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР