Първата у нас интернет-платформа за сигнали за недостиг на лекарства

...
Първата у нас интернет-платформа за сигнали за недостиг на лекарства
Коментари Харесай

Заработи онлайн платформа за сигнали за липсващи лекарства

Първата у нас интернет-платформа за сигнали за дефицит на медикаменти към този момент има своята онлайн активност на адрес www.parallel-trade-development.org.
Тя е основана от Българската асоциация за развиване на паралелната търговия с медикаменти (БАРПТЛ) и към този момент е разполагаем 24 часа в денонощието.
По време на 7-та Конференция на Федерация Български пациентски конгрес от Федерацията и БАРПТЛ заявиха, че сплотяват дейностите си за създаване на стратегия за съдействие за обезпечен достъп на българските пациенти до терапия. Организациите ще се обединят за взаимни дейности за създаване на ефикасна нормативна рамка, която да разреши бърза доставка при потвърден дефицит на медикаменти и регламентиране на успореден импорт на медикаменти, които са дерегистрирани заради аргументи, несвързани с лекарствената сигурност.
Основните цели на съдействието са реализиране на трайно решение на обезпечеността с лекарствени артикули, разширение на достъпа до медикаменти на преференциални цени с обезпечен генезис и качество от Европейския съюз, основаване на достъп на българските пациенти до медикаменти, които са изтеглени от България заради липса на търговски интерес, необятно потребление на актуалните способи за ранно определяне на дефицит и други
На своята интернет страница www.parallel-trade-development.org БАРПТЛ ще поддържа горещата линия за дефицит посредством платформата си за подаване на сигнали за изчезнали медикаменти на територията на цялата страна, която ще е в интерес на пациентите до стартирането на електронната система на Изпълнителната организация по медикаментите. Асоциацията приканва пациентите да подават сигнали си посредством комфортна форма, която за облекчение и експедитивност изисква попълване единствено обитаемо място, телефон за противоположна връзка и търсено лекарство.
В рамките на конференцията изпълнителният шеф на БАРПТЛ Боряна Маринкова организира полемика с членовете на ФБПФ за многофакторните аргументи за дефицит в международен проект и показа опциите на паралелния импорт за достъп до по-ниски цени на към този момент одобрени лекарствени артикули с спомагателна гаранция за генезис и сигурност. Бяха разисквани и нужните законодателни промени за бързи вътреобщностни доставки при неналичия или дефицит, както и потребление на паралелната дистрибуция за доставки на дерегистрирани лекарствени артикули, изтеглени от България заради липса на търговски интерес от страна на производителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР