Първата търговска версия на очилата за добавена реалност (AR) на

...
Първата търговска версия на очилата за добавена реалност (AR) на
Коментари Харесай

AR-очилата на Meta няма да получат подобрените дисплеи, които бяха обещани

Първата комерсиална версия на очилата за добавена действителност (AR) на Meta няма да се доставят с усъвършенстваните висококачествени екрани, в началото планувани за устройството. Това оповестява изданието The Information, базирайки се на източници, близки до тематиката. Вместо усъвършенствани екрани, AR-очилата на Meta ще употребяват зрели технологии на стъклени лещи и екрани.

Първата комерсиална версия на AR-очилата от Meta се чака не по-рано от 2027 година Устройството се споделя Artemis. През идната година компанията възнамерява да пусне първото потомство очила с добавена действителност. Те обаче ще се употребяват единствено за вътрешно тестване и ще са налични за обособени разработчици на AR-софтуер.

Вместо в началото плануваните Micro-LED екрани, потребителската версия на AR-очилата на Meta ще употребяват екран технологията Liquid Crystal on Silicon (LCoS), съгласно The ​​Information. Това е технология за LCD-микродисплей с отразяващ вид, употребяваща дейна силиконова поставка, върху която се образува схемата за ръководство на екрана. За първи път тази технология стартира да се употребява през 90-те години като част от филмовите прожектори. Както показва обявата, тази технология „ не е известна със способността си да обезпечава високо равнище на бляскавост “, което е сериозно за AR-продуктите, защото те би трябвало да изобразяват цифрова графика върху обекти от действителния свят с високо качество, даже и в условия на мощна околна светлина.

Същевременно, потребителската версия на AR-очилата Artemis ще употребява стъклен вълновод. Този съставен елемент разрешава на светлината да минава през очилата и в очите на потребителя, като в същото време евентуално лимитира зрителното им поле до 50 градуса. Според The ​​Information, Meta в началото възнамерява да употребява за вълновода силициев карбид, който ще обезпечи 70-градусово зрително поле. Използването на по-малко ефикасен материал може да попречи на бъдещото устройство да се открои от конкуренцията, защото същия HoloLens второ потомство на Microsoft или Magic Leap One също имат 50-градусов ъгъл на видимост.

Въпреки че потребителската версия на AR-очилата на Meta няма да употребява най-съвременните съставни елементи, тестовото устройство, в противен случай, ще получи усъвършенствани Micro-LED екрани, както и лещи от силициев карбид, които ще обезпечат ъгъл на видимост от 70 градуса, съгласно The ​​Information.

Както беше маркирано, утежняването на характерностите на бъдещото устройство е обвързвано освен с екраните. Потребителската версия на AR-очилата на Meta също няма да получи лидар. Той трябваше да бъде ситуиран в специфичен дигитален блок, който също ще съдържа батерия, 5G модем и тъчпад. Предполагаше се, че лидар трябваше да се употребява за „ установяване на околната среда и импортиране на триизмерните обекти, в това число и лицата и телата на другите хора, в цифровия свят “.

Според The ​​Information, компанията също по този начин ще понижи производството на не толкоз известните очила за виртуална действителност Quest Pro и ще пренасочи средствата за производството им към развиването на метавселената. Изданието отбелязва, че Meta изцяло ще приключи производството на Quest Pro незабавно щом частите и съставените елементи за сглобяването му се изчерпят. Компанията също по този начин отсрочи проектите си за второ потомство Quest Pro и пренасочи фокуса си към по-достъпните Quest-устройства, в това число и идните очила Quest 3.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР