Първата суперяхта, иззета от олигарх под санкции след нахлуването на

...
Първата суперяхта, иззета от олигарх под санкции след нахлуването на
Коментари Харесай

Конфискувана суперяхта на руски олигарх привлече 63 оферти на търг в Гибралтар

Първата суперяхта, конфискувана от олигарх под наказания след нахлуването на Русия в Украйна, беше продадена на търг в Гибралтар след привличане на 63 предложения, оповестиха акционерите, представени от Ройтерс и " Файненшъл таймс ".

Axioma, първокласен 72-метров транспортен съд, принадлежащ на съветския милиардер Дмитрий Пумпянски, беше продаден по заповед на Адмиралтейския съд на Гибралтар, с цел да бъде изплатен заем на JPMorgan за 20,5 млн. евро, обвързван с яхтата.

Яхтата с приблизителна стойност от 55 до 60 милиона евро беше иззета в Гибралтар през март, когато управляващите по света конфискуваха първокласни плавателни съдове, принадлежащи на руснаци, сложени под наказания.

На Пумпянски, някогашен притежател на компанията OAO TMK, най-големият производител на стоманени тръби в Русия, бяха наложени наказания от Европейски Съюз и Обединеното кралство през март, когато английските управляващи го описаха като един от олигарсите, най-близки до съветския президент Владимир Путин. Обединеното кралство оцени чистото му положение на 1,84 милиарда паунда.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР