Първата сума по плана за възстановяване ще дойде в следващите

...
Първата сума по плана за възстановяване ще дойде в следващите
Коментари Харесай

Ако не приемем нужните закони, второто плащане по плана за възстановяване няма да дойде

Първата сума по проекта за възобновяване ще пристигна в идващите седмици. България е изпълнила всичко нужни, изпратени са всички документи.

Това увери вицепремиерът Атанас Пеканов по Българска национална телевизия. Той обаче предизвести, че в случай че не се одобряват нужните законопроекти, второто заплащане няма да пристигна. Законите би трябвало да се одобряват до края на годината.

Според него референдум за еврото би било неверно решение. Времето за разбори от дълго време е минало и България би трябвало да се концентрира върху съответни дейности за влизане на страната ни в еврозоната.

" Във времена на турбуленции имаме потребност от усмиряване на пазарите. За служебното държавно управление не е доста ясно по какъв начин да вземе отношение по отношение на бюджет 2023, това е работа на партиите. Ние като длъжностен кабинет имаме пълномощията да продължим към този момент стартиралите процеси, само че нямаме пълномощията да режем един или различен бранш или да задаваме повече средства за някой бранш ", означи Атанас Пеканов.

Заложените политики по приходите - преизчисляването на пенсиите, увеличението на възнагражденията на администрацията, отпущането на помощи за бизнеса и семействата, ще продължат и през идната година, в случай че Народното събрание одобри удължение на действието на сегашния бюджет, акцентира Пеканов.

Той обаче предизвести партиите да не раздуват разноските отвън заложените от финансовото министерство параметри поради предизборни цели, защото ще скочи дефицитът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР