Първата стъпка към изпълнението на целта Мутрите вън! е изваждането

...
Първата стъпка към изпълнението на целта Мутрите вън! е изваждането
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще предложим цялостна концепция за борба с корупцията

Първата стъпка към осъществяването на задачата " Мутрите вън! " е изваждането на мутрите от ръководството на страната. Това съобщи от трибуната на 45-ото Народно заседание Мая Манолова, съпредседател на коалиция " Изправи се! Мутри вън! ".

Това се отнася освен за основните мутри, а и за тези, които дълго време ги обслужваха и се облагодетелстваха от това. С тях коалиция не би трябвало да има, посочи Манолова.

" Не може да ви бъде неразрешено да заявявате поддръжка за държавно управление, излъчено от партии на митинга, само че не си въобразявайте, че ще го задушите в токсична прегръдка. Не си въобразявайте, че ще бъдете освободени от носенето на отговорност ", сподели тя.

Когато приказваме за ръководството на страната имаме поради освен нов парламент, ново държавно управление, а и това, което хората от площадите желаеха от нас - нов основен прокурор и нови регулатори.

Втората стъпка е търсенето на отговорност.

" Пълна проверка на корумпираното ръководство. Днес внасяме план за решение за основаване на комисия по проверката. Ще покажем на хората всички мръсни секрети и злоупотреби на властта и ще ги дадем на правораздаването ", съобщи Манолова.

Третата стъпка е да променим разпоредбите по този начин, че повече в бъдеще мутренско ръководство да не бъде допустимо. Ключов въпрос на положителното ръководство са разпоредбите за осъществяване на избори, ще ги изменим незабавно, с цел да сме подготвени за предварителни избори, добави Манолова.

" Ще въведем напълно машинно гласоподаване, отдалечено електронно гласоподаване за българите в чужбина, ще въведем изборен регион за нашите сънародници зад граница. Ще почистим изборните описи посредством дейна регистрация. Ще сменим съставите на изборните комисии. Ще настояваме за промяна в състава на Съвет за електронни медии и управлението на националната телевизия, които с дейности и бездействия разрешиха операция на публичното мнение по време на предизборната акция ", съобщи Манолова.

Ние сме подготвени да предложим цялостна идея за битка с корупцията, която да обгръща освен администрацията и преразпределението на богатства, само че и образованието, културата, медиите, правораздаването, посочи Манолова.

Гледайте цялото изказване на Мая Манолова във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР