Първата стъпка е да се идентифицират проблемите на пътната инфраструктура

...
Първата стъпка е да се идентифицират проблемите на пътната инфраструктура
Коментари Харесай

Гешев категоричен: При пиян или дрогиран шофьор - да се отнема автомобила в полза на държавата!

Първата стъпка е да се разпознават проблемите на пътната инфраструктура и свързаната с нея пътната сигурност, с цел да се вземат решения. Един сериозен проблем обвързван с сигурността на придвижването, който е огледален с доста други сфери е, че липсва неотменимост на наказването. Наказателният кодекс и Законът за придвижване по пътищата се нуждаят от съществени законодателни промени.

 

Едва ли е належащо да открием топлата вода, има работещи модели в други европейски страни, които са дали резултат. Това сподели в изявление основният прокурор Иван Гешев във връзка самодейност " Визия 0 ", отдадена на пътната сигурност.

„ Българската страна не се интересува съществено от този проблем, в огромна степен от пътния травматизъм. Каквито и проекти да се вършат, те остават единствено на хартия, никой не ги управлява, те са единствено за да се прави някакъв пиар или примерно до някоя последваща сериозна злополука.

 

Съвсем друго ще е, в случай че се одобри това, което ние предложихме на Народното събрание (експертните оферти на Прокуратура на Република България от май 2020 година и юни 2022 година за законодателни промени), в случай че те спрат с алкохол над несъмнено количество или дрогиран, ти се лишава в интерес на страната моторното транспортно средство, в интерес на страната. Това е част от метода да се усъвършенства пътната сигурност “, добави още Гешев.

„ Нашият разбор, по данни от Агенция пътна инфраструктура и Държавната организация по сигурност на придвижването по пътищата, е че няма автомагистрала или първокачествен път който да няма съществени проблеми. Това е вторият аспект, само че би трябвало да има единна държавна политика и не на хартия. Българските жители заплащат заплатите на тези държавни институции, не с цел да умират по пътищата. Под натиска на гражданското общество, неправителствените и браншовите организации, политиците и Народното събрание ще бъдат принудени да свършат нещо! Ние не заслужаваме тази война по пътищата “, съобщи Иван Гешев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР