Първата среща ще е на тема Дъга от емоции“ и

...
Първата среща ще е на тема Дъга от емоции“ и
Коментари Харесай

Регионална библиотека „Христо Ботев“ стартира съботни работилници за емоции за родители, съвместно с детския психолог Надежда Евгениева.

Първата среща ще е на тематика „ Дъга от страсти “ и ще се извършена 9 март от 11до 12ч. в Детски отдел.

Работилниците са ориентирани към родителите на деца от 0 до 7 години, както и бъдещи майки и бащи.

Емоциите са пряк мост, по който се предава общуването и по тази причина е значимо по този начин да предаваме посланията си, че детото да ни чува, а и противоположното – да разпознаваме какво се крие зад неговото държание.

Основен акцент в срещата ще бъде прочувственото развиване в тази възраст, какви са най-честите компликации, които родителите срещат и по какъв начин могат да поддържат децата. Надежда Евгениева ще даде потребни насоки и хрумвания, които могат да се включат в родителския боеприпас от подходи и ще отговори на всички въпроси.

Децата също са добре пристигнали по време на срещата, особено за тях ще има работилница „ Емоциоландия ”, готова от библотекарите в Детски отдел и четене на приказки.„ Емоциоландия “е игра, създадена от библиотечните експерти и детския психолог, която включва и обичаното на всички Lego, конструирано, с цел да даде нови решения за ранно обучение, основани на метода „ учене посредством игра ”.

Темите в идващите месеци са отдадени наагресивно и предизвикателно държание, слагане на граници, злояди деца, по какъв начин да избираме книги за децата в цифровата епоха и по какъв начин въздействат на детското развиване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР