Първата среща по постоянния съвместен механизъм между Турция, Финландия и

...
Първата среща по постоянния съвместен механизъм между Турция, Финландия и
Коментари Харесай

Важна среща между Турция, Швеция и Финландия

Първата среща по непрекъснатия взаимен механизъм сред Турция, Финландия и Швеция ще се състои през днешния ден във Финландия, заяви Анадолската организация.

На 28 юни трите страни подписаха тристранен меморандум по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид, с който Финландия и Швеция се ангажираха да отговорят на законните опасения на Турция в региона на сигурността, което проправи път за участието им в НАТО, припомня организацията.

За осъществяването на меморандума трите страни сътвориха непрекъснат взаимен механизъм с присъединяване на специалисти от министерствата на външните работи, вътрешните работи и правораздаването, както и от разследващите служби и институциите за сигурност. По време на срещата през днешния ден Турция ще бъде показана от представителя на президента Ибрахим Калън и заместник-министъра на външните работи Седат Йонал.

Съгласно меморандума Финландия и Швеция показват цялостната си поддръжка за Турция против заканите за националната ѝ сигурност и се ангажират да не оказват поддръжка на организации, които Анкара счита за терористични. Турция, която е член на НАТО от повече от 70 години, даде ясно да се разбере, че ще се опълчи на участието на скандинавските страни в НАТО, в случай че не бъдат задоволени нейните опасения за сигурността, показва АА./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР