Първата среща на Иван Таков, председател на БСП – София,

...
Първата среща на Иван Таков, председател на БСП – София,
Коментари Харесай

Иван Таков пред социалисти в "Студентски": БСП трябва да участва в управлението на София

Първата среща на Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия – София, с актива на социалистите в столичния регион „ Студентски “ се трансформира в разгорещена полемика по настоящи тематики от локалната власт и политическата конюнктура.

" За да осъществяваме концепциите ни в региона на качеството на живота в София, опазване на здравето, обществена и жилищна политика, които от години предлагаме, Българска социалистическа партия би трябвало да взе участие в ръководството на София " – по този начин Таков очерта главната политическа задача пред столичната организация на Българска социалистическа партия на локалните избори. „ Към регион „ Студентски “ имаме високи упования. “ – обърна се водачът на Българска социалистическа партия – София към представителите на районната организация.

Иван Таков подчертава върху това, че Българска социалистическа партия съумява да резервира идеологическата си основа през годините и това си личи и в държанието на общинските съветници в СОС.

Социалистите разискаха политическата конюнктура и рецесията в страната, като подчертаха, че тя може да се отрази и на месните избори. Повдигнат беше въпросът за съдружната формула за явяване на локалните избори, партньорствата и държанието на Българска социалистическа партия в София. Изказващите се приканиха към засилена връзка сред локалната власт и държавното управление.

Местните проблеми бяха в основата на диалога. Инфраструктурата в Студентски град, изискванията за живот на студентите, превоз, места в детските градини и сигурността бяха тематика на диалог, като беше очебийно, че ръководството на ГЕРБ неглижира регионите отвън центъра, който обаче през последните години също упада. Участниците в срещата разясниха организационното положение на партията, като бяха препоръчани и хрумвания за укрепването му и подобряването му в новите действителности.

Д-р Теодор Славев, ръководител на районен съд „ Студентски “, подари на Иван Таков книгата „ Воля за власт “ на Ницше. „ Ние сме в регион „ Студентски “ и тук четем и си подаряваме книги. Пожелавам на Иван да резервира волята си, тъй че на локалните избори в София Българска социалистическа партия да е на власт “, обърна се той към ръководителя на Българска социалистическа партия – София.

В полемиката се включиха заместник-председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Пешев, членът на Изпълнителното бюро на столичната организация на социалистите Жельо Бойчев, Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, Райна Душкова, заместник-председател на регион „ Студентски “, Георги Йорданов, ръководител на Младежкото обединяване в региона и др.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР