Първата съпруга на войнстващия руски философ проф. Александър Дугин -

...
Първата съпруга на войнстващия руски философ проф. Александър Дугин -
Коментари Харесай

Ето защо философът мрази Запада: Съпругата на Дугин е лесбийка

Първата брачна половинка на войнстващия съветски мъдрец проф. Александър Дугин - писателката и режисьорка Евгения Дебрянская възглавява ЛГБТ-движението в Русия при започване на 90-те и досега е измежду най-пламенните му деятели. Разкрепостената интелектуалка в действителност изоставя Дугин поради жена и то откакто в края на 80-те години на ХХ век тя престоява известно време на Запад.

Психолози изясняват, че точно това е дълбоката причина социологът, създател на концепцията за Руския свят, по този начин да ненавижда Запада, либерализма и всички съвременни политически и интелектуални течения идващи оттова.



Евгения Дебрянская е водач на ЛГБТ-движението в Русия и е измежду уредниците на гей парадите в Москва

Александър Дугин и Евгения Дебрянская се срещат още в края на 70-те години около общите си участия в философско-литературни сбирки. Двамата се женят като през 1985 година им се ражда наследник Артур и по-късно става рок музикант. Точно в разцвета на Горбачовата перестройка Евгения получава правото да замине на Запад за присъединяване в писателски конгрес. Пикантната история гласи, че там Дебрянская се залюбва с дама интелектуалка от Франция и взема решение да напусне брачна половинка си Александър Дугин. По това време той към момента не споделя извънредно консервативни политически възгледи.



Евгения (вляво) със своя другарка

Вече при започване на нова Русия Евгения Дебрянская оглавява и правозащитното придвижване в Русия и става водач на първата в страната Либертарианска партия и е труженик за оптимални персонални свободи и права на жителите. Бившият й мъж завива към концепциите на болшевизма, нацизма и социализма и ратува за възобновление на мощната съветска страна, в която индивидът е зависещ на общото богатство.

Любопитното е, че до момента в който Евгения Дебрянская провежда гей паради в Москва, Александър Дугин оглавява манифестации на така наречен евразийско придвижване и громи хомосексуалистите, капиталистите и импералиалистите. Бившите съпрузи даже се сблъскват в центъра на Москва на противоположни политически акции, като Евгения даже е задържана от спецчастите на ОМОН по време на гей церемониал. Макар че упреква Запада за всички несгоди на Русия и на Европа философът обществено не изрича думи против някогашната си брачна половинка. Тя също резервира положителния звук и не насочва нападки към Александър.



Дугин с втората си брачна половинка Наталия

От началото на 90-те Дугин живее с публициста и мъдрец Наталия Мелентиева, която е майка на щерка му Дария, която бе взривена на 20 август.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР