Първата съпруга на руския професор Олег Соколов, заподозрян в убийството

...
Първата съпруга на руския професор Олег Соколов, заподозрян в убийството
Коментари Харесай

Първата жена на професора, разчленил младата си любовница, умряла при загадъчни обстоятелства

Първата брачна половинка на съветския професор Олег Соколов, обвинен в убийството на аспирантката Анастасия Ещенко, е починала при неизяснени условия. Това разкри сътрудника му историк Евгений Понасенков.

По думите му, Соколов се срещнал с първата си жена в учебното заведение, в което преподавал.

Понасенков обаче не разкрива повече детайлности към кончината на дамата.

Според комшия на професора обаче споделя пред медиите, че първата му брачна половинка е умряла преди 15-ина години от онкологично заболяване. От този брак Соколов има една щерка.

Понасенков прибавя, че преди година е призовал декана на факултета и ректора на ВУЗ-а да уволнят професора, тъй като той е рисков. „ Тогава прочетох изказването на друго момиче, което Соколов е измъчвал в апартамент чартърен. Университетът, сходно на полицията, пренебрегнаха моите сигнали”, разяснява Понасенков.

Историкът споделя още, че на 29 октомври Соколов е изгубил в съда дело за плагиатство в научни писания. „ Соколов беше доста нервозен. А по-късно е излял злобата си върху любовницата си”, продължава той.



По-рано през днешния ден стана ясно за последния диалог на жертвата с брат й Сергей. Младата жена му споделила, че Соколов не желал да я пусне на рождения ден на неин другар, след което я е блъснал.



Анастасия излязла от жилището, само че малко по-късно се върнала и обадила се на брат си и му споделила, че всичко е наред. На идната заран обаче спряла да дава отговор на позвъняванията му.

Сергей споделя още, че Анастасия обичала Соколов. Двамата живеели дружно в неговия апартамент. Няколко пъти се разделяли, само че по-късно отново се събирали.



Олег Соколов е арестуван на 9 ноември, до момента в който опитвал да потопи отрязаните ръце на жертвата си в реката. Мъжът бил в несъответстващо положение. Откаран е в болница с хипотермия. По-късно той се е разкаял за осъщественото закононарушение.

Соколов е признал, че е имал връзка с някогашната си студентка и я е умъртвил след скандал, провокиран от ревнивост. За да прикрие стореното, решил да разчлени натрупа й и да се отърве от него.

Младата жена е била убита с малокалибрена пушка. Тя е убита ден преди да бъде разчленена, през нощта на 8 ноември.



При обиск в дома на професора са открити въже, ножовка, ножове, секира, револвер "Байкал " и патрони за ловна карабина.

По данни на някои медии, след зверството ученият възнамерявал да напише наследството си и да се самоубие в центъра на Санкт Петербург. Не съумял да извърши желанията си, единствено тъй като полицията го е спипала.

Семейството на Анастасия Ещенко е в потрес от жестокото ликвидиране. Бащата на младата жена, който е служител на реда, споделя, че не са познавали професора персонално, само че щерка им говорела единствено хубави неща за него. "Затова и случилото се ни шокира ", споделя той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР