Първата ракета в света Даниил Медведев ще отстъпи лидерската позиция

...
Първата ракета в света Даниил Медведев ще отстъпи лидерската позиция
Коментари Харесай

Даниил Медведев отстъпва първото място в света след поражение на US Open

Първата ракета в света Даниил Медведев ще отстъпи лидерската позиция в международната класация при мъжете. Руският представител претърпя проваляне от Ник Кириос в четвъртия кръг на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати с 6:7, 6:3, 3:6, 2:6.

За първи път от 2018 година Даниил Медведев губи на US Open преди полуфиналите. Тогава той напусна конкуренцията в третия кръг.

Руснакът не съумя да отбрани миналогодишната купа и след резултатите от шампионата ще загуби първото място в рейтинга. Той беше водач в продължение на 16 седмици.

На 12 септември номер 1 ще бъде един всред Рафаел Надал, Карлос Алкарас и Каспер Рууд.

Ник Кириос за следващ път потвърди, че се намира в отлична форма и след по-малко от три часа си уреди място в идващия стадий на US Open. За австралиеца това е 26-а победа от 6 юни.

На четвъртфиналите Ник Кириос ще се изправи против Карен Хачанов, който победи поставения под номер 12 Пабло Кареньо-Буста - 4:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:3.

За 15-и път в кариерата си руснакът играе петсетов мач и го печели за седми път. Преди това той в никакъв случай не е прекосявал в Ню Йорк след третия кръг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР