Първата ракета на Унгария Мартон Фучович се класира за 1/4-финал

...
Първата ракета на Унгария Мартон Фучович се класира за 1/4-финал
Коментари Харесай

Мартон Фучович надви Яник Маден в почти тричасов трилър

Първата ракета на Унгария Мартон Фучович се класира за 1/4-финал на Sofia Open 2019. Той се наложи над последния, оживял квалификант в конкуренцията Яник Маден (Германия) в съвсем тричасов мач със 7-6(3), 3-6, 6-4.
 Всички резултати от Sofia Open 2019
Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на шампионата е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Двубоят се игра в помощната зала на " Арена Армеец " и предложи на въодушевените фенове общо 236 разиграни точки. Утре Фучович ще спори с №4 Роберто Баутиста Агут за място на полуфиналите.

Маден, който е №121 в света беше на крачка от ефектен триумф. Германецът отрази общо 20 благоприятни условия за пробив и загуби дуела в последните два гейма.

Първият сет продължи повече от час, тъй като в него нямаше пробиви. В тайбрека Фучович доминираше и поведе с 5-0, което му обезпечи спокоен край.

Във втората част Фучович поведе с 2-0, само че по-късно Маден беше стопанин на корта и с три пробива изравни сетовете след 6-3. В предпоследния гейм имаше 18 разиграни точки, като унгареца пропусна 4 благоприятни условия за пробив и 4-4. След това Брандс затвори сета при подаване на противника си след 49 минути.
 Яник Маден
Източник:

Яник Маден

Третата част предложи трагична борба. Фучович проби след дълъг първи гейм и след това без да даде точка дръпна с 3-0. Брандс незабавно върна единия брейк. Германецът даже съумя да изравни за 4-4 при втората си опция.

В последните два гейма имаше доста борба, само че везните на шанса се наклониха към унгареца. Той осъществя втория си мачбол. Точките в мача са 119-117 за спечелилия.

Мартон Фучович е евентуален претендент за купата. И двата с мача до момента той изигра на корт №1. Утре сигурно ще излезе в огромната зала, където загуби единствения си мач на двойки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР