Първата ракета на Русия Даниил Медведев може да пропусне третия

...
Първата ракета на Русия Даниил Медведев може да пропусне третия
Коментари Харесай

Участието на Медведев на Уимбълдън е застрашено

Първата ракета на Русия Даниил Медведев може да пропусне третия за годината шампионат от Големия шлем – „ Уимблъдън “ (27 юни – 10 юли).

Британският състезателен министър Найджъл Хъдълстън разгласи, че Медведев би трябвало да се откаже от поддръжката си към президента на Русия Владимир Путин и добави, че в противоположен случай международният №2 няма да бъде позволен до присъединяване на „ Уимбълдън “.

Медведев към този момент отстрани знамето на родината си от профилите си в обществените мрежи и оборудването си и се състезава като „ безпристрастен състезател “. Като такива вземат участие в шампионатите и неговите сънародници.

„ Ако спортистите споделят, че са неутрални, то би трябвало да получим гаранции за това. Искаме да разгласи това документално и да се подпише под думите си. Някои организации към този момент не разрешиха присъединяване на съветски и беларуски спортисти, само че в тениса им дадоха право да изберат различен път. Всичко обаче би трябвало да бъде подкрепено от писмени гаранции за неутралитет и неподкрепа на Путин “, разгласи Найджъл Хъдълстън.

Daniil Medvedev set to be banned from Wimbledon unless he signs key declaration
— Mirror Sport (@MirrorSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР