Първата ракета на България започна с победа участието си на

...
Първата ракета на България започна с победа участието си на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Беноа Пер 4:6 4:6 7:6 6:6

Първата ракета на България стартира с победа присъединяване си на тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия (Australian Open). Той надви с 3:1 сета над Иржи Лехецка (номер 142 в света) и си обезпечи присъединяване на 1/32-финалите.
Там 28-ият в международната класация българин ще премери сили с 56-ия в света французин Беноа Пер. Мачът на Australian Open сред Димитров и Пер се чака да стартира след 06:00 часа българско време, като ще можете да го следите .




ЧЕТВЪРТИ СЕТ
0:1 - Беноа пропиля задатък от 0:30 и резултатът бе подравнен, само че след това не остави шансове за освен това на Димитров.
0:2 (пробив) - Димитров потегли сериозно гейма и губеше с 0:30, а при последвалото разиграване топка от Гришо облиза филето, след което и различен негов удар се качи навръх линията, а в последна сметка изравни след дозата шанс - 30:30. Пер въпреки всичко стигна до своята точка за пробив и я сграбчи.
0:3 - още веднъж добре познатите непредизвикани неточности доведоха до това, че Пер затвърди пробива си без никакви проблеми и без да даде и точка на Димитров.
1:3 - слаба игра от Григор и окриленият Беноа стигна до две следващи точки за втори пробив и сериозна крачка към триумфа в мача. Те обаче бяха обезвредени, като при втората сбърка доста рисков ретур. След това Димитров не му даде повече точки и след ретур в навън на Пер се избави в гейма.
2:3 (пробив) - стабилен Димитров при разиграванията сложи под съществено напрежение противника си при подаването му. Той стигна до точка за пробив, откакто този път се оправи с къса топка на Пер, а след това съумя и да върне пробива, откакто Беноа прати топка в навън.
3:3 - Пер натисна съществено Гришо и това докара до неточности на българина и късмет за нов пробив в интерес на Пер, само че французинът прати топката непредизвикано в мрежата, с цел да се стигне до дюс. Два мощни първи сервиса на Димитров му подсигуряваха спечелването на гейма и измъкването от тази сложна обстановка.
3:4 - французинът завоюва подаването си на 0 със постоянен сервис, макар че при първата точка филето на мрежата спря удар на Димитров и го трансформира в доста рискова къса, която обаче Пер стигна, а след това и надигра българина на мрежата.
4:4 - маратонско разиграване, отлична атлетичност от Гришо и доста слаб опит за къса от Пер против летящия по целия корт Димитров - по този начин стартира геймът. В последна сметка Димитров показва добър сервис и завоюва подаването си.
5:4 - Пер нямаше проблеми при сервирането си и завоюва елементарно. Григор записа единствено една точка, която бе извънредно красива - къса, за която Беноа даже не потегли. В последна сметка Димитров е до стената и ще би трябвало да сервира за оставането в мача.
След извоювания гейм Пер изиска къса здравна консултация, само че не взе таймаут.
5:5 - безукорен Григор не даде нито една точка на французина и срещата продължава!
5:6 - Димитров поведе с 30:15 след навън на Пер и след това излизане на мрежата, което бе осъдено с отличен минаващ удар с бекхенд по диагонала. Пер се оправи с опит да прехвърлящ удар на българина, само че по-късно загуби маратонско разиграване и се стигна до дюс при подаването му. При него прехвърлящ удар на Димитров излезе с малко в навън и нервите на българина не устояха, като той счупи ракетата си в земята . Все отново се стигна до нов дюс след удар в навън на французина, само че тогава Димитров направи доста нелепа неточност и удар в мрежата от отлична позиция за стигане до точка за пробив. Последва мощен сервис и Пер се измъкна от сериозната обстановка.
6:6 - подаването на Димитров стартира с отличен сервис и директна точка, която бе последвана от сервис в тялото и нова лесна точка. Беноа се отчая при идната точка и просто доигра разхождайки се гейма, като по този начин и не завоюва точка. И този сет ще се реши от ТАЙБРЕК!
ТРЕТИ СЕТ
1:0 - положително начало на третата част за българина, който даде единствено една точка на личен сервис на съперника.
1:1 - и за следващ път през този дуел - Григор Димитров имаше отлични изгледи за нещо позитивно, само че непредизвикана неточност, в тази ситуация в навън, ги пропилява. Това му попречи да стигне до дюс при подаването на съперника.
2:1 - французинът поведе с 30:15 след намиране на линията като със снайпер, само че българинът не му даде повече точки и след неточности на Пер излезе от неприятната обстановка.
2:2 - след тъждество от 15:15 последваха две неточности от ретур на Димитров. След втората явно обясняваше към своя екип, че не му се получават ударите. Двойна неточност му даде нов късмет за освен това в този гейм, само че незабавно след нея пристигна и нов ретур в навън на втори сервис на противника.
3:2 - Димитров имаше две точки за продобиване на подаването си, само че отново непредизвикана неточност + мощен бекхенд ретур на съперника доведоха до дюс. Все отново тогава Гришо сподели нерви при по-дълго разиграване и добра атлетичност, а след това и добър първи сервис, с който завърши гейма.
3:3 - за по-малко от минута (52 секунди) Пер завоюва подаването си на 0, като записа и третия си ас досега в срещата. Григор има 4 към този момент.
4:3 - Димитров отново се вкара в пакост с две непредизвикани неточности и 30:30, само че последва по-стабилно показване. При последната точка хубав и ефикасен бекхенд по правата от Григор бе някак стигнат от Пер, който се върна в разиграването по този метод, само че това не повлия на душeвността на Димитров, който остана в разиграването, а малко по-късно французина направи непредизвикана неточност и изкара топка в навън.
4:4 - за следващ път къса се оказа ключът към точка на Беноа, макар че този път Гришо имаше цялото време на света да я стигне и отиграе по съвършен метод - той я прати с бекхенд в мрежата за 0:30. Последваха още две скоростни точки, едната от които ас.
5:4 - слайс бекхенд в мрежата - с това стартира този гейм, след което Пер поведе с 30:0. Последваха обаче мощни секунди за Димитров, който водеше при разиграванията и показва добър сервис.
5:5 - Димитров означи първата точка, откакто се оправи атлетично с прехвърлящ удар на съперника. Стигна се до основно тъждество 30:30 след два отлични сервиса на Пер. Дълбок ретур и удар в мрежата осигуриха на Гришо сетпойнт на неприятелски сервис. Дълго разиграване и следващо сполучливо изизане на мрежата обаче избавиха французина. Игра сервис-мрежа и топка от външната част на линията осигуриха точка за продобиване на гейма за Беноа, която обаче бе пропиляна с двойна неточност. Гришо стигна до още един сетпойнт след нов удар в мрежата на Пер, само че той бе обезвреден с ас, който бе последван от нов подобен (8-и в мача), а по-късно и сполучливата игра сервис-мрежа, с цел да се постави завършек на този маратонски гейм.
6:5 - безапелационен гейм за Димитров, с който още веднъж слага до стената своя противник, който ще сервира за оставането в частта и възможен тайбрек.
6:6 - геймът стартира с двойна неточност на Пер, след която обаче и много стабилен сервис, с който не остави никакви шансове на Димитров. Развръзката ще се реши след тайбрек.
ТАЙБРЕК - 7:4
Димитров стартира със слаб сервис, който обаче бе обезщетен с впечатляващ минаващ бекхенд по диагонала, а незабавно след него последва и двойна неточност за Пер - 2:0. Ас и нападателна игра обаче изравниха резултата в тайбрека - 2:2. Ас и от Григор, само че и непредизвикана неточност и промяната на полетата пристигна при 3:3.
Топка в навън докара до нов минипробив за Гришо, който обаче бе мигновено върнат след непредизвикана неточност и бекхенд в мрежата при опит за смяна на посоката в разиграването. Още една двойна неточност в тайбрека за Беноа и Гришо получи два сетбола при 6:4. Още първата бе употребена след удар в навън на французина.


ВТОРИ СЕТ
0:1 (пробив) - двойна неточност и Димитров се сложи в сложна обстановка и при започване на тази част - 0:30. За страдание, това не бе единствената двойна неточност в гейма, а по-късно пристигнаха още две, които доведоха до два дюса. Все отново Гришо обезврежда и точка за пробив, пристигнала след непредизвикана неточност и удар в мрежата. Последва нова непредизвикана неточност, а по-късно и поредна двойна неточност за гейма - пробив за Пер още в първия гейм.
0:2 - изглеждаше като че ли французинът елементарно ще затвърди пробива си, само че се стигна до дюс. Пер още веднъж получи късмет да завоюва гейма, само че Димитров вкара свиреп ретур на втори сервис, който му подсигурява точката. Това бе и последният блестящ миг за българина в гейма, а по-късно всички точки отидоха на сметката на Беноа.
1:2 - първи гейм на сметката на Димитров в тази част. Той още веднъж имаше съмнения на личен сервис, само че всичко приключи добре - с ретур в мрежата на Пер, който остана с две точки в гейма.
2:2 (пробив) - по-твърда игра от Гришо и грешки от съперника му доведоха до следващи точки за връщане на пробива за българина. И двете бяха обезвредени, като при втората Димитров бе надигран на мрежата. И след това още веднъж се затвърди наклонността, когато Пер излиза на мрежата, Григор да праща топката в мрежата. При дюса Димитров сбърка елементарен форхенд, след което клекна на земята, очевидно не можейки да повярва. След това обаче докара развоя до нов дюс след нападателна игра и даже си обезпечи трета точка за пробив в гейма. Този път първият пробив за Димитров бе факт след двойна неточност.
2:3 (пробив) - за жалост, пробивът не бе вкоренен и Беноа го върна незабавно. Той бе надалеч по-агресивният тенисист и Гришо нямаше отговор. Геймът приключи с съвършена къса топка от французина, за която българинът даже не потегли.
2:4 - пробивът бе вкоренен без никакъв проблем от Беноа Пер. Димитров съумя да запише единствено една точка на негов сервис в този гейм.
3:4 - двойна неточност беляза началото на товa подаване на Димитров, при което след това се стигна и до дюс. Все отново българинът стабилизира играта си и не разреши нов пробив за съперника, като не му даде повече точки.
3:5 - Димитров имаше положителни изгледи в този сервис гейм на съперника, само че още веднъж досадните непредизвикани неточности го лишиха от каквито и да е благоприятни условия. 15:40 и безукорен сервис за Пер, с цел да остане на един гейм от спечелването на частта.
4:5 - българинът стори тъкмо това, което трябваше в този миг. Подаване без напрежение и сервис гейм на 0. Пер ще сервира за спечелването на втория сет.
4:6 - дълго разиграване и топка в навън на Пер за насърчителен старт на гейма. Три отлични първи сервиса и слаби ретури от Димитров за 15:40, след което обаче последва двойна неточност. Игра на втори сервис, само че все пак безнадежден ретур на Григор в мрежата и тази част също отиде на сметката на Пер.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - още в самото начало Димитров се сложи в сложна обстановка след удар с рамката на ракетата и концентрирано начало от съперника - 0:40 и три точки за пробив, които обаче бяха обезвредени след подобряването на първия сервис. Последва ас и точка за продобиване на подаването, която бе пропиляна след непредизвикана неточност и удар в навън. Двамата си размениха по още една пропусната точка за продобиване на гейма, а Пер показва отличен ретур в една от обстановките, с цел да го стори. Впоследствие обаче Гришо стигна до нова точка за продобиване на подаването си и я завоюва, макар че игра на втори сервис.
1:1 - Пер пък стартира с двойна неточност и след превъзходен ретур с бекхенд на Димитров българинът поведе с 30:0. След това обаче Беноа не даде повече точки на Гришо и след топка в навън на хасковлията завоюва подаването си и изравни.
1:2 (пробив) - за жалост, Пер още веднъж стигна до две точки за пробив след непредизвикани неточности на Димитров. Този път още първата бе извоювана след топка в навън от Григор. Слаб сервис-гейм за българина.
1:3 - Гришо сложи положителни основи за пробив и водеше с 30:15, само че още веднъж се отличи с неприятния контакт сред ракетата му и топката, който я пращаше надалеч в навън. При 30:30 бе трансфериран и опита атрактивен хотдог, само че не се получи. След това пък ретурът не му се получи и Пер затвърди пробива.
2:3 - и този гейм се обрисуваше като проблематичен за Димитров, само че доста значим удар по диагонала кацна навръх линията. Подаването на Григор приключи с непредизвикана неточност от съперника, който остана на 30.
2:4 - българинът стартира с отличен ретур и точка, само че последваха основен бекхенд в навън и сечен бекхенд в мрежата. Ас на Пер обаче " бе лишен " поради допиране във филето, след което Гришо записа точка и изравни. Последва дюс, а по-късно и точка за пробив, само че пропиляна поради следващ удар с рамката в навън. Последва късмет за продобиване на гейма за Пер и ретур в мрежата на Димитров.
3:4 - най-накрая изцяло безпроблемен сервис-гейм за българина. Той даде единствено една точка на съперника си, която пристигна след рисков ретур, когато той нямаше какво да губи при 0:40.
3:5 - геймът стартира с топка, която едва-едва закачаше линията и даде точка на Пер, който се извини за това кавалерски. Няколко ретура в навън и безпроблемен гейм на 0 за французина.
4:5 - без никакви разигравания и със постоянен сервис от българина, даже и когато трябваше да играе на втори - подаване, спчелено на нула от Димитров. Пер ще сервира за спечелването на първата част.
4:6 - французинът натисна Димитров през цялото време и това докара до два удара в навън на българина. Отличен бекхенд ретур върна очакванията, само че си остана първата и единствена точка за Григор в гейма, който приключи още веднъж с бекхенд ретур, само че в навън. Пер завоюва първия сет.

ПРЕДИ ДВУБОЯ
Българинът е любимец на експертите и на букмейкърите за този конфликт. Димитров се е изправял против Пер и преди в своята кариера, като все още изостава при общите им конфликти - има една победа против две загуби.
За първи път се срещат един против различен преди над 10 години - през 2012, когато на US Open 32-годишният французин печели с 3:1. Година по-късно на полуфиналите на шампионата в Стокхолм Димитров пвечели с 2:1, а след това сграбчва и трофея, до момента в който последният им дуел е от 2015 година. Тогава в Токио още веднъж французинът печели с 2:1.
Прави усещане, че конфликтите им постоянно са били равностойни, като до този миг не се е случвало някой всред Димитров и Пер да победи другия без да е изгубил сет.
Техният дуел е трети на корт номер 3, което значи, че се чака да стартира към и след 06:30 часа българско време. Разбира се, всичко зависи от развоите на предходните две срещи на корта - първо Диего Шварцман против Кристофър О`Конъл, а по-късно и Магда Линтер против Дария Касаткина.
Победителят всред Григор Димитров и Беноа Пер ще се изправи на 1/16-финал против този, който надделее в конфликта сред 21-годишния аржентинец Себастиан Байз (номер 88 в международната ранглиста) и 4-ия в света Стефанос Циципас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР