Първата ракета на България започна с победа участието си на

...
Първата ракета на България започна с победа участието си на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Беноа Пер 4:6 1:2

Първата ракета на България стартира с победа присъединяване си на тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия (Australian Open). Той надви с 3:1 сета над Иржи Лехецка (номер 142 в света) и си обезпечи присъединяване на 1/32-финалите.
Там 28-ият в международната класация българин ще премери сили с 56-ия в света французин Беноа Пер. Мачът на Australian Open сред Димитров и Пер се чака да стартира след 06:00 часа българско време, като ще можете да го следите .

ВТОРИ СЕТ
0:1 (пробив) - двойна неточност и Димитров се сложи в сложна обстановка и при започване на тази част - 0:30. За страдание, това не бе единствената двойна неточност в гейма, а по-късно пристигнаха още две, които доведоха до два дюса. Все отново Гришо обезврежда и точка за пробив, пристигнала след непредизвикана неточност и удар в мрежата. Последва нова непредизвикана неточност, а по-късно и поредна двойна неточност за гейма - пробив за Пер още в първия гейм.
0:2 - изглеждаше като че ли французинът елементарно ще затвърди пробива си, само че се стигна до дюс. Пер още веднъж получи късмет да завоюва гейма, само че Димитров вкара свиреп ретур на втори сервис, който му подсигурява точката. Това бе и последният блестящ миг за българина в гейма, а по-късно всички точки отидоха на сметката на Беноа.
1:2 - първи гейм на сметката на Димитров в тази част. Той още веднъж имаше съмнения на личен сервис, само че всичко приключи добре - с ретур в мрежата на Пер, който остана с две точки в гейма.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - още в самото начало Димитров се сложи в сложна обстановка след удар с рамката на ракетата и концентрирано начало от съперника - 0:40 и три точки за пробив, които обаче бяха обезвредени след подобряването на първия сервис. Последва ас и точка за продобиване на подаването, която бе пропиляна след непредизвикана неточност и удар в навън. Двамата си размениха по още една пропусната точка за продобиване на гейма, а Пер показва отличен ретур в една от обстановките, с цел да го стори. Впоследствие обаче Гришо стигна до нова точка за продобиване на подаването си и я завоюва, макар че игра на втори сервис.
1:1 - Пер пък стартира с двойна неточност и след превъзходен ретур с бекхенд на Димитров българинът поведе с 30:0. След това обаче Беноа не даде повече точки на Гришо и след топка в навън на хасковлията завоюва подаването си и изравни.
1:2 (пробив) - за жалост, Пер още веднъж стигна до две точки за пробив след непредизвикани неточности на Димитров. Този път още първата бе извоювана след топка в навън от Григор. Слаб сервис-гейм за българина.
1:3 - Гришо сложи положителни основи за пробив и водеше с 30:15, само че още веднъж се отличи с неприятния контакт сред ракетата му и топката, който я пращаше надалеч в навън. При 30:30 бе трансфериран и опита атрактивен хотдог, само че не се получи. След това пък ретурът не му се получи и Пер затвърди пробива.
2:3 - и този гейм се обрисуваше като проблематичен за Димитров, само че доста значим удар по диагонала кацна навръх линията. Подаването на Григор приключи с непредизвикана неточност от съперника, който остана на 30.
2:4 - българинът стартира с отличен ретур и точка, само че последваха основен бекхенд в навън и сечен бекхенд в мрежата. Ас на Пер обаче " бе лишен " поради допиране във филето, след което Гришо записа точка и изравни. Последва дюс, а по-късно и точка за пробив, само че пропиляна поради следващ удар с рамката в навън. Последва късмет за продобиване на гейма за Пер и ретур в мрежата на Димитров.
3:4 - най-накрая изцяло безпроблемен сервис-гейм за българина. Той даде единствено една точка на съперника си, която пристигна след рисков ретур, когато той нямаше какво да губи при 0:40.
3:5 - геймът стартира с топка, която едва-едва закачаше линията и даде точка на Пер, който се извини за това кавалерски. Няколко ретура в навън и безпроблемен гейм на 0 за французина.
4:5 - без никакви разигравания и със постоянен сервис от българина, даже и когато трябваше да играе на втори - подаване, спчелено на нула от Димитров. Пер ще сервира за спечелването на първата част.
4:6 - французинът натисна Димитров през цялото време и това докара до два удара в навън на българина. Отличен бекхенд ретур върна очакванията, само че си остана първата и единствена точка за Григор в гейма, който приключи още веднъж с бекхенд ретур, само че в навън. Пер завоюва първия сет.

ПРЕДИ ДВУБОЯ
Българинът е любимец на експертите и на букмейкърите за този конфликт. Димитров се е изправял против Пер и преди в своята кариера, като все още изостава при общите им конфликти - има една победа против две загуби.
За първи път се срещат един против различен преди над 10 години - през 2012, когато на US Open 32-годишният французин печели с 3:1. Година по-късно на полуфиналите на шампионата в Стокхолм Димитров пвечели с 2:1, а след това сграбчва и трофея, до момента в който последният им дуел е от 2015 година. Тогава в Токио още веднъж французинът печели с 2:1.
Прави усещане, че конфликтите им постоянно са били равностойни, като до този миг не се е случвало някой всред Димитров и Пер да победи другия без да е изгубил сет.
Техният дуел е трети на корт номер 3, което значи, че се чака да стартира към и след 06:30 часа българско време. Разбира се, всичко зависи от развоите на предходните две срещи на корта - първо Диего Шварцман против Кристофър О`Конъл, а по-късно и Магда Линтер против Дария Касаткина.
Победителят всред Григор Димитров и Беноа Пер ще се изправи на 1/16-финал против този, който надделее в конфликта сред 21-годишния аржентинец Себастиан Байз (номер 88 в международната ранглиста) и 4-ия в света Стефанос Циципас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР