Първата ракета на България започна с победа участието си на

...
Първата ракета на България започна с победа участието си на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Беноа Пер 1:2

Първата ракета на България стартира с победа присъединяване си на тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия (Australian Open). Той надви с 3:1 сета над Иржи Лехецка (номер 142 в света) и си обезпечи присъединяване на 1/32-финалите.
Там 28-ият в международната класация българин ще премери сили с 56-ия в света французин Беноа Пер. Мачът на Australian Open сред Димитров и Пер се чака да стартира след 06:00 часа българско време, като ще можете да го следите .

ПЪРВИ СЕТ
Още първоначално направи усещане, че публиката на корт номер 3 поддържа най-вече французина!

1:0 - още в самото начало Димитров се сложи в сложна обстановка след удар с рамката на ракетата и концентрирано начало от съперника - 0:40 и три точки за пробив, които обаче бяха обезвредени след подобряването на първия сервис. Последва ас и точка за продобиване на подаването, която бе пропиляна след непредизвикана неточност и удар в навън. Двамата си размениха по още една пропусната точка за продобиване на гейма, а Пер показва отличен ретур в една от обстановките, с цел да го стори. Впоследствие обаче Гришо стигна до нова точка за продобиване на подаването си и я завоюва, макар че игра на втори сервис.
1:1 - Пер пък стартира с двойна неточност и след превъзходен ретур с бекхенд на Димитров българинът поведе с 30:0. След това обаче Беноа не даде повече точки на Гришо и след топка в навън на хасковлията завоюва подаването си и изравни.
1:2 (пробив) - за жалост, Пер още веднъж стигна до две точки за пробив след непредизвикани неточности на Димитров. Този път още първата бе извоювана след топка в навън от Григор. Слаб сервис-гейм за българина.

ПРЕДИ ДВУБОЯ
Българинът е любимец на експертите и на букмейкърите за този конфликт. Димитров се е изправял против Пер и преди в своята кариера, като все още изостава при общите им конфликти - има една победа против две загуби.
За първи път се срещат един против различен преди над 10 години - през 2012, когато на US Open 32-годишният французин печели с 3:1. Година по-късно на полуфиналите на шампионата в Стокхолм Димитров пвечели с 2:1, а след това сграбчва и трофея, до момента в който последният им дуел е от 2015 година. Тогава в Токио още веднъж французинът печели с 2:1.
Прави усещане, че конфликтите им постоянно са били равностойни, като до този миг не се е случвало някой всред Димитров и Пер да победи другия без да е изгубил сет.
Техният дуел е трети на корт номер 3, което значи, че се чака да стартира към и след 06:30 часа българско време. Разбира се, всичко зависи от развоите на предходните две срещи на корта - първо Диего Шварцман против Кристофър О`Конъл, а по-късно и Магда Линтер против Дария Касаткина.
Победителят всред Григор Димитров и Беноа Пер ще се изправи на 1/16-финал против този, който надделее в конфликта сред 21-годишния аржентинец Себастиан Байз (номер 88 в международната ранглиста) и 4-ия в света Стефанос Циципас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР