Първата ракета на България за “Купа Дейвис” Димитър Кузманов се

...
Първата ракета на България за “Купа Дейвис” Димитър Кузманов се
Коментари Харесай

Кузманов гледа към Australian Open

Първата ракета на България за “Купа Дейвис” Димитър Кузманов се завърна късно нощес от присъединяване в шампионати от сериите “Чалънджър” в Южна Америка, в които завоюва общо седем срещи. В Монтевидео 25-годишният пловдивчанин преодоля квалификациите и стигна до осминафинал. Миналата седмица Кузманов записа първия си полуфинал на това равнище в Буенос Айрес, което го изведе до рекордното за него 255-о място в международната класация.

“В Аржентина отидох без огромни упования. Бях в добра форма, неслучайно победих преди този момент тенисист като Ренцо Олива, само че не чаках такова показване. Сега малко скърбя, че не стигнах до финала в Буенос Айрес. Ако бях взел тайбрека във втория сет против Педро Качин, мисля че можех да го победя на полуфинала “, описа пред БНР Мико, който приключи сезона с 51 победи и 13 загуби.

Той се надява да направи своя дебют в “Големия шлем” на Откритото състезание на Австралия през януари 2019 година. Класирането му сега на процедура подсигурява присъединяване в квалификациите, които стартират на 8 януари. Единственият проблем пред Кузманов би произтекъл от въвеждането на две международни класации от следващата година - на АТР и на Международната федерация по тенис (ITF), която управлява шампионатите от “Големия шлем”.

“Очаквам още през днешния ден да имам повече изясненост от Миро Братоев, който е супервайзър на АТР. Ако мога да вземам участие в Мелбърн, би било прелестно, в случай че ли не - не преставам напред. Ще играя на “София Оупън” при започване на февруари. Ще вземам участие и в други шампионата от календара на ATP World Tour, както и на “Чалънджър”-и и се надявам да бъда на “Ролан Гарос” през май”, добави Димитър Кузманов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР