Първата ракета на България Виктория Томова започна с победа участието

...
Първата ракета на България Виктория Томова започна с победа участието
Коментари Харесай

Томова и Шиникова бият на старта на Ролан Гарос

Първата ракета на България Виктория Томова стартира с победа присъединяване си в квалификациите на Откритото състезание на Франция по тенис. Томова победи британката Кейти Суон с 6:3, 6:2 за 71 минути. Българката направи седем пробива в дуела и три пъти загуби подаването си. Тя взе задатък от 5:2 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втората част поведе с 5:1 и без проблеми затвори мача. В идващия кръг Томова ще срещне рускиня - победителката от мача сред Варвара Флинк и Марина Мелникова, който е по-късно през днешния ден.

Втората ракета на България в женския тенис Изабелла Шиникова също преодоля първия кръг. Софиянката победи 12-ата сложена Виталия Дяченко от Русия със 7:5, 6:3 след час и половина игра в Париж. Това беше първи триумф за националката ни при четвъртото й присъединяване в пресявките на шампионата от Големия шлем.

Шиникова стартира нападателно и небрежно поведе с 5:0 след три пробива. Тя загуби общо три точки в тези игри. След това рускинята влезе в серия и изравни за 5:5. В 11-ия гейм 30-годишната Изабелла още веднъж направи брейк и по-късно за четвърти път сервираше за продобиване на частта. Тя съумя да затвори сета при петата си опция в един дълъг гейм, в който отрази две точки за пробив.

В идната част двете си размениха по един брейк в четвъртия и петия гейм, след което Шиникова направи нов пробив за 4:3 и по-късно отрази точка за рибрейк преди да затвърди. В деветия гейм българката стигна до мачбол и го осъществя неотложно против намиращата се на повече от 100 места преди нея в ранглистата съперничка.

Изабелла осъществя пет пробива, а позволи три. Тя направи два аса и три двойни неточности, до момента в който Дяченко „ се отличи “ с 14 двойни при нито една директна точка от сервис.

Във втория кръг на квалификациите Шиникова се изправя против Валентини Граматикопулу от Гърция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР