Първата ракета на България Виктория Томова ще получи за трети

...
Първата ракета на България Виктория Томова ще получи за трети
Коментари Харесай

Виктория Томова за трета година с финансиране от ITF

Първата ракета на България Виктория Томова ще получи за трети път International Player Grand Slam стипендия, финансирана от Фондацията за развиване на Големия шлем (GSDF). Стипендията е в размер на 25 хиляди $, оповестяват от БФТенис. Така за трета поредна година българката е измежду определените състезатели. Основната цел на поддръжката е съществуването на играчи в Топ 100 на мъжката и женската класация от допустимо най-вече страни. ITF дава това подкрепяне посредством националните тенис федерации. Избирането на Томова за влиятелната стипендия стана допустимо с помощта на съдействието на Българска федерация по тенис.

По линия на тази стратегия в границите на три години Томова получава подкрепяне от Фондацията за развиване на “Големия шлем” в размер от 100 хиляди $. В последните години фондът за развиване на Гранд шлем страните усилва поддръжката си за най-обещаващите гении от целия свят. Критериите, по които са избрани тенисистите, са: възраст, класиране в ранглистата, показване по райони и извънреден капацитет.

През идната седмица ще станат ясни тенисистите, които ще получат стипендия на Фондацията за развиване за юноши и девойки до 18 година Това ще стане след разглеждане от комисията на ITF. БФТенис е кандидатствала за приемане на стипендии от страна на Адриан Андреев, Симон-Антони Иванов и Даниела Димитрова.

Фондацията за развиване на “Големия шлем” е основана през 1986 година за да предизвиква и усилва конкурентните благоприятни условия за развиване на разнообразни тенис райони. С годишните вноски от четирите шампионата от “Големия шлем”, Фондът се трансформира в дейно средство за насърчаване на конкурентен тенис в международен мащаб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР