Първата ракета на България Виктория Томова ще получава за трета

...
Първата ракета на България Виктория Томова ще получава за трета
Коментари Харесай

Виктория Томова получава финансиране от ITF за трета поредна година

Първата ракета на България Виктория Томова ще получава за трета поредна година стипендията "International Player Grand Slam " от 25 хиляди $, финансирана от Фондацията за развиване на Големия шлем (GSDF). Новината беше публично оповестена на уеб страницата насветовната федерация ITF. 29 тенисисти от 20 страни ще бъдат подкрепени през тази година от Фондацията за развиване на Големия шлем.

Избирането на българката е голямо самопризнание за качествата на Виктория Томова, която е непроменяемо измежду определените от 2017 година насам. Основната цел на поддръжката е съществуването на играчи в топ 100 на мъжката и женската класация от допустимо най-вече страни. ITF дава това подкрепяне посредством националните тенис федерации. Избирането на Томова за влиятелната стипендия стана допустимо с помощта на съдействието на Българска федерация по тенис.

По линия на тази стратегия в границите на три години софиянката получава подкрепяне от Фондацията за развиване на Големия шлем в размер от 100 хиляди $. Сред главните критериите, по които са избрани тенисистите, са възраст, класиране в ранглистата и извънреден капацитет.

Фондацията за развиване на Големия шлем е основана през 1986 година за да предизвиква и усилва конкурентните благоприятни условия за развиване на разнообразни тенис райони. С годишните вноски от четирите шампионата от Големия шлем, Фондът се трансформира в дейно средство за насърчаване на конкурентен тенис в международен мащаб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР