Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория

...
Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория
Коментари Харесай

Виктория Томова се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг при дамите на Откритото състезание на Австралия по тенис. 28-годишната софиянка преодоля с 6:4, 6:2 американката Кейла Дей след 112 минути игра и реализира първата си победа при  четвъртото си присъединяване в главната скица на шампионата от Големия шлем в Мелбърн.

Българката имаше преднина от 4:1 в първия сет, само че позволи равнене 4:4. Томова обаче съумя да си вземе подаването и поведе с 5:4, а след това осъществя нов брейк, с който завоюва и сета.

Във втората част софиянката, 70-а в света, продължи серията си на шест следващи гейма против 86-ата в класацията на УТА Дей и  дръпна с 4:0, което се оказа решаващо. Американката позволи цели 29 непредизвикани неточности против едвам 10 на българката и това натежа.

Следващата съперничка на Томова в Мелбърн е №19 в главната скица Елина Свитолина (Украйна), която се оправи с 6:2, 6:2 с представителката на домакините Тейла Престън.

Украинската тенисистка е някогашна номер 3 в света на сингъл, като е трикратна полуфиналистка в шампионати от Големия шлем. В Австралия тя два пъти е стигала четвъртфинал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР