Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория

...
Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория
Коментари Харесай

Виктория Томова на победа от основната схема в Маями

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория съдбоносен кръг от квалификациите на мощния шампионат по тенис на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Маями (САЩ).

Поставената под номер 8 в пресявките Томова надви над представителката на домакините Катрина Скот с 6:2, 7:5 за 99 минути.

28-годишната софиянка взе първи сет с две серии от по 3:1 гейма, а във втората част пропиля пробив задатък, само че по-късно осъществя основен брейк за 6:5, след което затвори мача безапелационно на личен сервис.

В триумфа тя си обезпечи 9440 $ и 20 точки за международната класация, в която заема 96-ото място. В решаващия мач за влизане в главната скица Томова ще срещне тази нощ номер 14 Виктория Голубич (Швейцария).

30-годишната Голубич е 116-а в класацията, само че е достигала до 35-ото място. Тя има една купа на сингъл в кариерата си в Тура в Гщаад през 2016 година, както и още три участия на край.

Двете имат по една разменена победа. Томова печели с 6:1, 7:6(3) през 2016 година в Будапеща, а сезон по-късно Голубич побеждава с 4:6, 6:4, 6:1 в Линц.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР