Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите

...
Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Страхотно! Вики Томова стигна финал в Будапеща!


Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите на шампионата на клей от сериите WTA 125 в унгарската столица Будапеща с награден фонд от 115 хиляди $.

Томова победи на четвъртфиналите номер 122 в международната класация Анна Каролина Шмидлова от Словакия с 6:1, 7:5. Срещата продължи 1 час и 56 минути. Преди този мач Томова отстрани третата сложена и номер 75 в международната класация Жасмин Паолини от Италия и номер 99 в света Юлия Грабхер от Австрия.

Шмидлова проби още на старта на втория сет, само че Вики незабавно изравни за 1:1. При 4:3 Томова пропусна две точки за пробив, а в идващия гейм бе пробита. При 4:5 българката отрази два сетбола и направи брейк за 5:5. Томова сподели темперамент и взе идващите два гейма с цел да затвори мача със 7:5.

За триумфа си Томова проработи 57 точки за международната класация. На полуфиналите Вики ще играе против победителката в мача сред номер 97 в света Лорън Дейвис от Съединени американски щати и номер 106 Осиан Додин от Франция.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР