Първата ракета на България Виктория Томова се изкачи с пет

...
Първата ракета на България Виктория Томова се изкачи с пет
Коментари Харесай

Виктория Томова с рекордно класиране в световната ранглиста

Първата ракета на България Виктория Томова се изкачи с пет места до рекордното за нея 65-то в международната класация по тенис при дамите. Тя има актив от 1017 точки, а до този миг нейният най-хубав ранкинг бе 70-о място от 15 януари.


Прогресът на Томова се дължи на представянето й на Откритото състезание на Австралия. Вики преодоля първия кръг след триумф с 6:4, 6:2 над американката Кайла Дей, като за нея това беше първа победа в главната скица в Мелбърн. Тази седмица Виктория Томова ще почива.

Втората ни ракета Гергана Топалова се изкачва с една позиция. Тя е 246-а с актив от 309 точки. Изабелла Шиникова пада с едно място до №270 с 274 точки, а Лия Каратанчева отстъпи с 26 позиции до №523 с 94 точки.

При мъжете Григор Димитров още веднъж е №13 с 2785 точки. Той е единствено на 80 точки зад норвежеца Каспер Рууд. Тази седмица Димитров не взе участие в шампионат, а през идната би трябвало да играе на АТР 250 конкуренцията в зала в Марсилия. Димитър Кузманов се изкачи с девет места до №225. Кузманов ще бъде първа ракета на България в мача за Купа " Дейвис " против Босна и Херцеговина в събота и неделя в Бургас. Адриан Андреев прогресира с две позиции до №261. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР