Първата ракета на България Виктория Томова отпадна още на старта

...
Първата ракета на България Виктория Томова отпадна още на старта
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна в първия кръг на Australian open

Първата ракета на България Виктория Томова отпадна още на старта на Australian open. Томова загуби от 12-та сложена в схемата Белинда Бенчич от Швейцария с 1:6, 2:6. На " Маргарет Корт Арина " Томова нямаше сили да се опълчи на олимпийската шампионка от Токио и взе единствено три гейма в дуела.

91-та в света българка не съумя да стигне до нито една опция за пробив в целия дуел, като в това време загуби подаването си пет пъти и записа проваляне по-късно над един час игра. Томова приключи срещата с 11 печеливши удара против 16 непредизвикани неточности, до момента в който Бенчич осъществя 27 уинъра и 12 неточности.
" Доволна съм от метода, по който изиграх този мач. Благодаря на публиката за поддръжката. Опитвам се да прибавям нещо в играта си всяка последваща седмица ", сподели швейцарката след успеха.
По този метод 27-годишната Томова записа загуба в първи кръг и при третото си присъединяване в Откритото състезание на Австралия. Тя има две победи в главната скица на шампионати от Големия шлем, като и двете са на Уимбълдън - през 2018 и 2022.

Във втори кръг Бенчич ще срещне победителката от американския дуел сред Мадисън Бренгъл и Клер Лю.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР