Първата ракета на България в тениса Григор Димитров приключи участието

...
Първата ракета на България в тениса Григор Димитров приключи участието
Коментари Харесай

Димитров: Казах си, че няма накъде да е по-зле

Първата ракета на България в тениса Григор Димитров завърши присъединяване си на шампионата на корав корт в Лос Кабос (Мекс, $762 455) във II кръг. Миналата нощ намиращият се на 57-о място в международната класация хасковлия загуби с 4:6, 2:6 от поставения под №2 аржентинец Гуидо Пея (№24 в света).

Както и при трисетовата победа против Стив Джонсън (САЩ) ден по-рано, българинът направи куп непредизвикани неточности, само че този път съперникът беше по-сериозен и се възползва оптимално от тях. Това беше общо трети дуел сред Димитров и Пея и южноамериканецът към този момент води с 2-1 в съперничеството, състояло се все на хард настилка.

Със извоюваните 20 т. за триумфа в I кръг Григор се придвижва с четири места нагоре в моментната класация и се намира под №53 в класирането онлайн. Следващото присъединяване на 28-годишния българин ще бъде в шампионата от сериите " Мастърс " в Монреал (Кан) другата седмица (5-11 август). Димитров ще научи първия си противник на жребия през днешния ден.

В същия ден, в който Димитров завърши присъединяване си в конкуренцията от категория " АТР 250 ", мексиканската телевизия " Миленио " излъчи изявление с българина. В него той споделя гледната си точка за втория следващ разочароващ сезон в кариерата си. Откакто през 2017 година завоюва Финалите на АТР в Лондон и се изкачи до №3 в света, нашият е в непрекъснат декаданс, а при започване на този сезон беше сполетян и от контузия в дясното рамо.

" Разбира се, няма никакво подозрение, че травмата ме върна доста обратно. Тя едно от главните неща, с които трябваше да се преборя през миналите шест месеца. Трябваше да сменя конфигурациите на ракетата ми и по-късно да привикна с новите. Така губиш от увереността си, губиш от играта си. Трябваше да стартира отначало, само че за мен това е вълнуващо. Тенисът е сложен спорт. Върнах се обратно и си споделих, че няма накъде да е по-зле, тъй че дано просто стартираме да построяваме всичко още веднъж. Рамото ми в този момент е по-добре, аз съм по-добре и съм по-постоянен в тренировките. Нещата още веднъж ще се върнат към естественото за мен ", съобщи Григор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР